Vodič po nakupu televizorjev: vse, kar morate vedeti v 2023

Friends choosing a movie to watch together at home, video on demand concept
Foto: demaerre iz iStock

Pri nakupu televizorja v letu 2023 je treba upoštevati marsikaj. Na voljo je ogromen izbor različnih tehnologij, možnosti in funkcionalnosti, ki jih morate poznati, da ne omenjamo veliko akronimov, ki jih morate razumeti.

Nakup televizorja je pogosto znatnejši nakup, zato se morate prepričati, da svoj težko prisluženi denar vlagate v nekaj, kar vam bo služilo dlje časa. Če ste se pripravljeni naučiti, kaj je HDR in HDMI, ali želite samo najboljše nasvete o izbiri najboljšega televizorja zase, nadaljujte z branjem našega celotnega vodnika za nakup televizorja.

Hitri nasveti za nakup televizorja

Če nimate časa za obsežno branje in želite le kratko verzijo, izpostavljamo najbolj ključne točke, ki vam bodo pomagale pri nakupu novega televizorja.

  • Ne kupujte televizorja z ločljivostjo manj kot 4K. Izogibajte se kompletom Full HD ali 1080p, razen če iščete drugi (ali tretji) televizor. In tudi takrat pomislite, ali lahko svoj proračun povečate na 4K.
  • Televizorje 8K lahko (za zdaj) preskočite. Televizorji 8K so zelo dragi, filmi in oddaje pa še niso na voljo v 8K.
  • Pričakujte, da boste plačali približno 500 € za dober ugoden 55-palčni 4K TV. In vsaj 900 evrov za 65-palčni model. Modeli z boljšo sliko, nadgrajenimi zvočniki in funkcijami naslednje generacije bodo stali več.
  • Poiščite frekvenco osveževanja 60 Hz ali 120 Hz: Ko gre za frekvenco osveževanja, je 60 Hz dobro, vendar je 120 Hz boljše. Višja stopnja osveževanja zagotavlja bolj tekoče gibanje za vse, od filmov in oddaj do športa v živo in iger.
  • Poiščite komplet, ki je združljiv s HDR: ponuja bolj realistične barve in boljši kontrast. Razmislite o televizorju, ki podpira naprednejše formate, in sicer HDR10+ ali Dolby Vision. Nekateri bodo podpirali oboje.
  • OLED-televizorji so videti veliko bolje kot večina LCD-televizij: vendar so QLED-televizorji Samsung, Vizio in TCL cenovno ugodna srednja pot.
  • Poiščite vsaj štiri vrata HDMI. In če lahko, naj podpirajo novejši format HDMI 2.1.
  • Načrtujte nakup soundbara (podolgovate zvočne naprave). TV zvočniki so dandanes slabši, ker so zasloni tanjši.

Celoviti vodniki: vse, kar morate vedeti

Ne spreglejte naše serije člankov s podrobnejšimi informacijami in nasveti o vseh pomembnih funkcijah televizorjev.

Plačajte pravo ceno: ugodne ponudbe so na voljo

Medtem ko boste s plačilom polne cene vedno dobili najnovejše funkcije in najboljše zmogljivosti, veliko kupcev odlaša, ker menijo, da so trenutni televizorji predragi. Resničnost je taka, da televizorji niso le vedno boljši, ampak še nikoli niso bili tako dostopni. Medtem ko lahko vrhunski modeli zlahka dosežejo ceno do 2000 evrov, je na voljo veliko odličnih televizorjev – skupaj z vso ločljivostjo 4K, podporo za HDR in pametnimi funkcijami, ki jih priporočamo – za veliko manj. Še bolje, skoraj vedno se obeta odlična razprodaja in če ste pripravljeni nekoliko popustiti, lahko pri nakupu naslednjega televizorja prihranite na tisoče evrov.

eprodaja@bigbang.si | 01 362 60 00 | Spletna stran

Big Bang z mrežo 16 trgovin ter spletnim centrom na naslovu www.bigbang.si na slovenskem trgu predstavlja največjega ponudnika avdio-video izdelkov in računalništva.

Glavni urednik

Prejšnji članekKako se znebiti polžev na vrtu? Zelo enostavno!
Naslednji članekSuper triki, s katerimi lahko paradižnik še mesece bogato obrodi
eprodaja@bigbang.si | 01 362 60 00 | Spletna stran

Big Bang z mrežo 16 trgovin ter spletnim centrom na naslovu www.bigbang.si na slovenskem trgu predstavlja največjega ponudnika avdio-video izdelkov in računalništva.

Glavni urednik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.