Čiščenje nape še ni bilo tako preprosto

Na spletu se vrsti najrazličnejših trikov, kako vzdrževati in očistiti pomivalni stroj, kako pralni stroj, mikrovalovko ali pečico. Kaj pa napa?

Na kovinskem filtru nape se nabirajo prašni delci, maščobe in druga umazanija. Čiščenje z agresivnimi sredstvi nikakor ne pride v poštev. Čiščenja se lotite na katerega izmed spodnjih načinov.

Čiščenje filtra

1. Soda bikarbona in detergent

V umivalnik nalijte vročo vodo, dodajte nekaj detergenta za čiščenje posode in sodo bikarbono, toliko da se zane peniti. Potopite v tekočino kovinski filter, ki ste ga previdno odstranili z nape in pustite, da sredstvo učinkuje vsaj 10 minut. S krtačko za posodo podrgnite in obrišite filter do suhega.

2. Tableta za čiščenje posode

Tablete, ki jih sicer vstavimo v pomivalni stroj, so še bolj učinkovite od detergenta, drgnenja in klasičnih razmaščevalcev, pa tudi bolj kot kis in soda bikarbona. V primeru, da se je na filtru nabrala debela plast umazanije, enkratno pranje v stroju najverjetneje ne bo zadostovalo. Preprosto raztopite tableto za čiščenje posode z nekaj vode, da dobite nekakšno pasto. Z njo natrite kovinsko rešetko. Pustite delovati kratek čas in izperite pod vročo vodo ali in šele nato napo operite v pomivalnem stroju. Bleščala se bo kot nova!

Zunanjost

Napo z zunanje strani obrišite z nekaj čistila in obrišite najprej z mokro in nato s suho krpo. Če je površina ohišja nape iz nerjavečega jekla, uporabite sredstva za čiščenje površin iz nerjavečega jekla in nikakor ne drgnite z grobo gobico! Če ostanejo vidni odtisi, lise, nikar ne skrbite. Na papirno ali bombažno brisačko nanesite malo olivnega olja. Pobrišite površino iz nerjavečega jekla, nato pa s suho krpo zbrišite. Površina bo sijoča in brez kakršnih koli sledi in odtisov.

Preberite več … ⇓

Kakšno napo izbrati

Napa že dolgo nima le funkcije odvajanja zraka iz prostora, temveč imajo tudi pomembno estetsko funkcijo. Ob opremljanju kuhinje se pogosto pojavi dilema, kakšno napo izbrati. Dva tipa nap Na voljo sta v osnovi dva tipa nap. Ene so odzračevalne in odvajajo zrak iz prostora po cevi na prosto. Če le imamo možnost namestitve odzračevalne […]

Urednica portala MojPrihranek.si

Prejšnji članekSončne celice nad avtocesto za hitrejši prehod k bolj trajnostnemu pridobivanju električne energije
Naslednji članekSpoznajte omet, ki ugodno vpliva na celoten imunski sistem

Urednica portala MojPrihranek.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.