Kako preprosto očistiti mikrovalovko brez napora

Ste vedeli, da lahko s pomočjo limone in pare očistite mikrovalovno pečico v pičlih 15 minutah, pri tem pa ne bo potrebnega nobenega posebnega napora?

Vratca

Steklo na vratcih mikrovalovne pečice lahko naravno očistite z mešanico vode in belega kisa v razmerju 1:1. Steklo do suhega obrišite kar s papirno brisačko. Ne pozabite očistiti tudi gumbov na mikrovalovki in pečico, če ni vgradna, obrišite tudi po vrhu.

Tudi stekleni krožnik je treba čistiti redno. Obrišite ga po vsaki uporabi, vsake toliko pa ga operite s pomočjo detergenta kar na roke ali pa v pomivalnem stroju.

Kaj pa notranjost pečice?

Za čiščenje notranjosti pečice ne uporabljajte klasičnih čistil. Ta sicer dobro očistijo površine, a pustijo vonj, ki se ga nato navzame tudi hrana, ki jo v pečici pripravljate. Da bi se znebili neprijetnih vonjav in oblog v notranjosti mikrovalovke, se čiščenja lotite raje na naraven način.

V posodico s hladno vodo dajte nekaj rezin limone in nekaj žlic belega kisa. Pri tem bodite pozorni, da je posodica napolnjena največ do polovice. Postavite posodico v mikrovalovno pečico in segrevajte, dokler se steklo na vratcih pečice ne orosi. Ugasnite, počakajte približno 15 minut in nato odprite vratca. S suhimi kuhinjskimi brisačami obrišite notranjost mikrovalovne pečice.

Posebej pazljivi bodite pri čiščenju mikrovalovnih pečic, ki so v notranjosti obarvane. Ne uporabljajte abrazivnih sredstev, temveč uporabite le toplo vodo in krpo, s katero boste nežno odstranili umazanijo.

Kuhinja
Čistoča v kuhinji je izjemno pomembna.
Nadja Jurca

Urednica portala MojPrihranek.si

Prejšnji članekUsedline in druge nečistoče v vodovodnih ceveh – kako sanirati brez gradbenih posegov
Naslednji članekTako sta staro cerkev v 3 letih spremenila v topel dom
Nadja Jurca

Urednica portala MojPrihranek.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.