Novoletno čiščenje doma

otroci družina čščenje hiše
Foto: monkeybusinessimages iz iStock

Vstop v novo leto za marsikoga pomeni  simbolični začetek novega življenja, uvedbo novih navad, sprememb. Tudi čiščenje doma ob vstopu v novo leto je lahko odličen način za svež začetek. Hkrati je čiščenje lahko tudi odlična prilonost, da se družina dodatno poveže.

Počistite vse omare in predale:

V kuhinjskih omarah se pogosto naberejo umazanija, prah, drobtine in maščoba. Prav nič manj prahu in umazanije pa se ne nabere v omarah z oblekami in drugih predalih. Izpraznite vse omare in predale, očistite notranjost in odvrzite vse, kar ne potrebujete več. Notranjost očistite kar z enakomerno raztopino kisa in vode, ki jo razpršite po površinah in jih nato obrišete s krpo.

Očistite hladilnik

Odstranite vse stare in pokvarjene živila ter očistite notranjost hladilnika. Tukaj najdete nasvete, kako iz hladilnika odstraniti neprijetne vonjave.

Počistite kuhinjo

Očistite štedilnik, pečico, kuhinsko napo, mikrovalovno pečico in druge kuhinjske aparate ter jih namažite z oljem za boljšo učinkovitost. Očistite tudi kuhinjske omare in predale.

Očistite kopalnico

Odstranite vse stare izdelke za nego telesa in očistite kopalniške police. Očistite tudi tla in umivalnike. Nekaj nasvetov za čisto kopalnico najdete TUKAJ.

Počistite spalnico

Operite vse posteljnino (o tem, kako pogosto jo je priporočljivo prati, smo pisali TUKAJ) in očistite omare in police. Ne pozabite na čiščenje pod posteljo.

Očistite predsobe in hodnike

Obriie vrata, kljuke, ne pozabite na podboje. Prebrišite tudi zunanje površine omar za oblačila, čevlje, police in druge pohištvo.

Očistite okna

Očistite notranjost in zunanjost oken ter operite zavese ali jih zamenjajte z novimi. Očistite tudi notranja in zunanja senčila. Nekaj nasvetov za čiščenje z naravnimi čistili smo zbrali TUKAJ.

Očistite vrt in okolico

Letošnje temperature ob vstopu v novo leto niso prav nič zimske. Razmeroma tople popoldneve lahko še vedno izkorisite za opravila na vrtu. Pospravite vse orodje in druge predmete iz vrta, če še niste, ter očistite okolico hiše.

S takim temeljitim čiščenjem boste začeli novo leto z čistim in urejenim domom.

Urednica portala MojPrihranek.si

Prejšnji članekToplotna črpalka Atlantic: Predstavljamo vam toplotno črpalko Atlantic zrak/voda ALFEA Extensa A.I. R32
Naslednji članekStrožje zahteve glede izolacije za pridobitev subvencije Eko sklada

Urednica portala MojPrihranek.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.