7 trikov za čisto kopalnico

Triki za čisto kopalnico
Triki za čisto kopalnico

Čiščenje kopalnice je lahko precej zabavno opravilo, a se pogosteje zgodi, da gre za dolgotrajno in težko opravilo. Če ste bili dlje časa odsotni ali preprosto niste imeli časa za čiščenje, je pametno poznati nekaj trikov. Ti vam bodo pomagali pri čiščenju tistih najbolj umazanih predelov kopalnice in pospešili celoten proces. Čiščenje kopalnice še ni bilo tako enostavno, kot bo po sedmih trikih, ki jih najdete v prispevku. Tukaj je sedem trikov za čisto kopalnico.

Očistite jo s kisom

Trik za bleščeče ploščice in ogledala je kis. Slednji je glavna sestavina mnogih trikov, ki so namenjeni čiščenju domovanja. Če vam sam kis ne bo pomagal, lahko poskusite s segrevanjem kisa. Še vročega pošpricajte ploščice ali drugo podlago. Edina slaba lastnost kisa med čiščenjem je njegov vonj.

Soda bikarbona za plesen

V kopalnici se bodo pogosto znašle sledi plesni. Vse, kar potrebujete za očiščenje plesni v kopalnici je soda bikarbona in priročna ščetka. Mešanico vode in sode bikarbone nanesite na madež in pustite stati nekaj ur. Po iztečenem času obrišite in nadaljujte s čiščenjem.

Kopalnica se mora bleščati in dišati
Kopalnica se mora bleščati in dišati

Soda bikarbona in kis za odtok

Iz odtoka se rade dvigujejo neprijetne vonjave, ki se jih je nekoliko težje znebiti. V odtok zlijte kozarec sode bikarbone z vodo in dva kozarca kisa. Vse se bo začelo peniti, a vaša naloga je potrpežljivost. Po pol ure prelijte z vročo vodo in vaše težave bodo rešene.

Tablete za čiščenje protezo za čisto školjko

Ali nimate voljo za drgnjenje in čiščenje WC školjke? Enostavna rešitev se vam ponuja v tabletah za čiščenje protez, ki so najpogosteje poimenovane kar corega tablete. Eno vrzite v školjko in počakajte, da opravi svoje delo. Vse, kar morate še storiti, je splakovanje stranišča.

Limona za vodni kamen

Vodni kamen je lahko trdovraten in dobesedno neuničljiv, a je v svojih prvih oblikah še kako uničljiv. Najpogosteje ga najdemo na pipah, pri odstranjevanju pa nam bo pomagala limona. Prerezano limono podrgnite po madežih vodnega kamna in obrišite z brisačko.

Limona, kis in soda bikarbona so vaši najboljši prijatelji pri čiščenju doma
Limona, kis in soda bikarbona so vaši najboljši prijatelji pri čiščenju doma

Črni čaj pomeni svetleče ogledalo

Ogledalo v kopalnici mora biti bleščeče in brez madežev. Da se bo to uresničilo potrebujete pripomoček v obliki črnega čaja. Črni čaj, ki ga boste pripravili (kot če bi ga pripravljali zase) uporabite kot vodo in obrišite ogledalo s krpo ali brisačami.

Operite držalo za ščetke

Ščetke so namenjene le vam in najboljše je, če imate na voljo škatlice v katere jih zapirate. Če tega nimate, najverjetneje uporabljate lonček oziroma držalo za ščetke. Tudi tega je potrebno večkrat oprati, saj ne želimo, da bi se bakterije razširile na ščetke. Zato lahko lonček preprosto opereta pod vročo vodo ali pa »vržete« v pomivalni stroj.

Čiščenje kopalnice s triki ne bo nikoli več zahtevno
Čiščenje kopalnice s triki ne bo nikoli več zahtevno
Prejšnji članekPrehod na zeleno: Kako države prehajajo na elektrifikacijo vozil?
Naslednji članekHladni dnevi: ne pozabite na ta opravila
Žiga Kastelic

SEO urednik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.