Kako očistiti filter nape?

Čiščenje filtra za napo
Čiščenje filtra za napo Photo by renateko on Pixabay

Na kovinskem filtru nape se nabirajo prašni delci, maščobe in druga umazanija. Čiščenje nape z agresivnimi sredstvi nikakor ne pride v poštev. Čiščenja se lotite na katerega izmed spodnjih načinov.

Čiščenje filtra za napo

1. Soda bikarbona in detergent

V umivalnik nalijte vročo vodo, dodajte nekaj detergenta za čiščenje posode in sodo bikarbono, toliko da se zane peniti. Potopite v tekočino kovinski filter, ki ste ga previdno odstranili z nape in pustite, da sredstvo učinkuje vsaj 10 minut. S krtačko za posodo podrgnite in obrišite filter do suhega.

2. Tableta za čiščenje posode

Tablete, ki jih sicer vstavimo v pomivalni stroj, so še bolj učinkovite od detergenta, drgnenja in klasičnih razmaščevalcev, pa tudi bolj kot kis in soda bikarbona. V primeru, da se je na filtru nabrala debela plast umazanije, enkratno pranje v stroju najverjetneje ne bo zadostovalo. Preprosto raztopite tableto za čiščenje posode z nekaj vode, da dobite nekakšno pasto. Z njo natrite kovinsko rešetko. Pustite delovati kratek čas in izperite pod vročo vodo ali in šele nato napo operite v pomivalnem stroju. Bleščala se bo kot nova!

Zunanjost

Napo z zunanje strani obrišite z nekaj čistila in obrišite najprej z mokro in nato s suho krpo. Če je površina ohišja nape iz nerjavečega jekla, uporabite sredstva za čiščenje površin iz nerjavečega jekla in nikakor ne drgnite z grobo gobico! Če ostanejo vidni odtisi, lise, nikar ne skrbite. Na papirno ali bombažno brisačko nanesite malo olivnega olja. Pobrišite površino iz nerjavečega jekla, nato pa s suho krpo zbrišite. Površina bo sijoča in brez kakršnih koli sledi in odtisov.

Preberite še, kako vzdrževati in očistiti pomivalni stroj, kako pralni stroj, mikrovalovko ali pečico.

Urednica portala MojPrihranek.si

Prejšnji članekIz globine morja potegnili za 50 ton smeti
Naslednji članekBo to najcenejši električni avto v Evropi?
Nadja Jurca

Urednica portala MojPrihranek.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.