Odličen trik, kako odstraniti neprijeten vonj iz hladilnika

živila v hladilniku

Vonjave določenih živil se lahko hitro razširijo po hladilniku, kar utegne biti precej neprijetno. P ne le zato, ker se vam po kuhinji razleze neprijeten vonj vsakič, ko odprete vrata hladilnika, temveč tudi zato, ker se vonja navzamejo vsa druga živila, ki jih shranjujete v hladilniku. Kako nevtralizirati neprijetne vonjave?

  1. Soda bikarbona

Gre za hitro rešitev. V lonček nasujte nekaj sode bikarbone in jo postavite v hladilnik. Nase bo vezala neprijetne vonjave. Sodo bikarbono po določenem času, ko se navzame vonja, zamenjajte z novo in tako boste najhitreje rešili zagato. Seveda ob pogoju, da ste smrdljivo zadevo odstranili iz hladilnika ali jo neprodušno zaprli v posodico.

2. Dobra stara klasika – čiščenje

Izpraznite hladilnik. Zavrzite pokvarjene izdelke, ki so vir neprijetnih vonjav, oziroma jih neprodušno zaprite v posodice (tartufi, plesnivi siri, kuhana cvetača …). Police v hladilniku pomijte z mešanico alkoholnega kisa, vode in sode bikarbone. Živila skrbno zložite nazaj v hladilnik, in ne pozabite – živila z močnejšim vonjem naj bodo primerno shranjena.

3. Kosmi odišavljene vate

Na bombažno vato kanite nekaj kapljic vaniljevega ekstrakta, položite na kavni krožniček ali v manjšo skodelico in postavite v hladilnik. Nežen vonj bo preplavil hladilnik – zagotovo bolje kot kaj drugega. Če vam vanilja ni pri srcu, uporabite limonino esenco ali kateri drugi priljubljen vonj.

Za nevtralizacijo neprijetnih vonjav sta sicer prva dva opisana načina primernejša, za silo pa je tudi tretji odlična rešitev.

Urednica portala MojPrihranek.si

Prejšnji članekBoxSpring postelje – Moderne oblazinjene postelje
Naslednji članekKupiti otroško posteljico ali zibelko?
Nadja Jurca

Urednica portala MojPrihranek.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.