Znani nominiranci za Najboljši avto leta 2023

Najboljši avto leta 2023
Nominiranci za Najboljši avto leta 2023 Foto: on coty

Prestižne nagrade za avtomobile vsako leto privabijo pozornost oboževalcev in tistih, ki to niso. Kdo bo najboljši avto leta je vedno pomembno vprašanje, ki vpliva tudi na proizvodnjo, ceno in še marsikaj drugega. Ker se bližamo zaključku leta, smo izvedeli, kateri avtomobili so na seznamu nominirancev za najboljši avto leta 2023.

Sedem avtomobilov je na seznamu nominirancev za prestižno nagrado Najboljši avto leta 2023 (Car of the Year 2023). Zmagovalec bo znan na bruseljskem motošovu, ki bo potekal 13. januarja naslednje leto. Letos je svoje glasove oddalo 58 sodnikov iz 22 držav, ki so izbirali iz dolgega seznama s 27 avtomobili.

Nominiranci za Najboljši avto leta 2023

  • Jeep Avenger
  • Kia Niro
  • Nissan Ariya
  • Peugeot 408
  • Renault Austral
  • Subaru Solterra/Toyota bZ4X
  • Volkswagen ID Buzz

Zanimivosti o Najboljših avtomobilih leta 2023

Med tistimi, ki so izpadli iz seznama so Dacia Jogger, Vauxhall Astra, BMW iX1, Range Rover, MG 4 in drugi. Pomembno je omeniti, da je kar pet vozil od sedmih električnih. Jeep Avenger je med drugim tudi prvi Jeep, ki je izdelan posebej za Evropo. O Peugeotu 408 smo pisali že v prvi polovici leta, ko še ni bil razkrit in pred kratkim, kjer smo v obzir vzeli njegovo ceno. Kia Niro je uvrščen na našo lestvico najboljših hibridnih vozil leta 2022. Volkswagen pa je z novico, da se poigrava z možnostjo ID Buzz Pickupa prejel kar nekaj dvignjenih obrvi.

Lanskoletni zmagovalec je bila Kia EV6, ki je znamki prinesla prvo zmago v zgodovini.

»Znamka Kia je dosegla nov prelomni dosežek: povsem novi Kia EV6 je bil razglašen za Evropski avto leta 2022. Inovativni popolnoma električni križanec je 59-članska žirija, ki jo sestavljajo zelo spoštovani avtomobilistični novinarji iz 22 evropskih držav, izglasovala za skupnega zmagovalca. Kia EV6 je bil prvotno uvrščen v izbor za najvišjo nagrado poleg več kot šestdesetih modelov, ki so bili lansirani leta 2021. Novembra je žirija COTY ta dolgi seznam zmanjšala na sedem vozil, od katerih je bilo šest električnih (EV), kar je še dodatno dokazalo vse večji pomen električnih vozil za potrošnike v času, ko družba prehaja v novo mobilnostno dobo,« so zapisali ob lanskoletni oziroma letošnji nagradi.

Kia EV6 je postal Najboljši avto leta 2022
Kia EV6 je postal Najboljši avto leta 2022 Foto: kia on kia
VIRCar of the Year
Prejšnji članekKako narediti preprost pesjak? (VIDEO)
Naslednji članekPraga Bohema: Je češko supervozilo konkurent Rimacu?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.