Novi Peugeot 408 bo razkrit že junija

Peugeot 408 prihaja s koncem junija
Peugeot 408 prihaja s koncem junija Photo by on peugeot

Peugeot bo kmalu predstavil svoj novi model v letu 2022. To bo Peugeot 408, ki se bo pridružil prenovljeni liniji francoskega proizvajalca. V zadnjih tednih pokazal nekaj malih koščkov avtomobila, v celoti pa bo prikazan 22. junija. Govori se, da naj bi bil Peugeot 408 uvrščen med Peugeota 308 in Peugeota 3008. Ali je kaj na tem?

Peugeot 408 prihaja s koncem junija

Peugeot 408 bo mešanice med terencem in fastback karoserijo, kar bo model uvrščalo med svoja predhodnika v prenovljeni liniji. Sprva je bilo mišljeno, da se bo vozilo imenovalo 4008, kar bi pomenilo, da gre za veliko bolj terensko podobo. Odstranitev ene izmed ničel pomeni, da se bo oblika veliko bolj nanašala na fastback različico.

Peugeot je že razkril fotografijo sprednjega dela 408-ke. Model je zgrajen na isti platformi kot Peugeot 308, platformi EMP2. Kot se govori, bo tudi novi Peugeot na voljo v ponudbi bencinskih in priključno-hibridnih pogonskih sklopov.

Eden izmed dizajnov novega Peugeota 408, ki je izšel pred nekaj meseci
Eden izmed dizajnov novega Peugeota 408, ki je izšel pred nekaj meseci Photo by on peugeot

408 bo model med 308 in 3008

Od 308 ga bodo ločevale linije strehe, dvignjena karoserija, lita platišča in še mnogo drugega. Žal bomo morali na to počakati še nekaj dni, ko bo Peugeot 408 razkrit v celoti.

“Peugeot je presrečen, da ima širok nabor v večini produktov. Tudi sam sem navdušen nad tem, kar imamo,” je povedala Linda Jackson, odgovorna direktorica podjetja. “Ustvarjamo strategijo osnovnih modelov, ki so obenem tudi naši ključni modeli,” je še dodala.

Prejšnji članekNova regulacija cen goriv bo stopila v veljavo z 21. junijem
Naslednji članekVhodna vrata ustvarijo prvi vtis vašega doma

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.