Volkswagen se poigrava z možnostjo ID Buzz pickupa

Konceptni Volkswagen ID Buzz, ki bi zaživel v pick-up različici
Konceptni Volkswagen ID Buzz, ki bi zaživel v pick-up različici (vir: volkswagen)

Volkswagen je bil med tistimi podjetji, ki je prav tako praznovalo Mednarodni dan dizajna in predstavilo nekaj svojih konceptnih idej. Med njimi je bil tudi ID Buzz, ki je pickup različica njihovega zdaj že legendarnega kombija. Bil bi povsem električen, tako kot njegov starejši brat, a z bistveno razliko, saj bi šlo za pick-up vozilo.

Volkswagen ID. Buzz bi lahko bil pick-up?

Volkswagen je z majhnim tvitom povzročil ogorčenje in navdušenje svojih sledilcev, ko je objavil sliko enega izmed konceptnih vozil. To je pick-up različica njihovega kombija ID Buzz. Imena nima, saj dlje od idejne zasnove to vozilo za zdaj še ni prišlo. Vsekakor pa to ne bi bil prvi pickup nemškega proizvajalca avtomobilov, saj je Type 2 oziroma Volkswagen T2 že bil izdan v pick-up različici. Prav tako naj bi se prav ID Buzz v naslednjih letih prelevil v kalifornijskega kamperja (California Camper Van).

Volkswagen ID Buzz je svojo pot začel s konceptno fotografijo leta 2017
Volkswagen ID Buzz je svojo pot začel s konceptno fotografijo leta 2017 (vir: volkswagen)

Volkswagen ID Buzz je že na voljo

Originalni Volkswagen ID Buzz je del Volkswagnove serije ID. Prikazan je bil kot koncept na mednarodnem avto šovu Severne Amerike leta 2017, letos pa je ugledal tudi proizvodnjo halo. Na voljo je v različici s petimi sedeži ali kot tovorni kombi z imenom ID Buzz Cargo. Tudi ta se je začel kot konceptna slika, ki je prejela veliko mero navdušenja, kar pa se ni zgodilo pri omenjeni fotografiji. Vsekakor pa je zanimiv koncept, tako kot vsak drug. Če vas zanima kaj več o Volkswagnu ID Buzz, si lahko preberete na spletni strani Volkswagna.

Prejšnji članekKako lahko sami očistimo klimo in zboljšamo njeno delovanje
Naslednji članekVlada sprejela Načrt razvoja raziskovalnih infrstruktur (NRRI 2030)

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.