Najboljši hibridni avtomobili v letu 2022 in cene (posodobljeno 2022)

Najbolj priljubljeni hibridni avtomobili in najboljši hibridni avtomobili
Najbolj priljubljeni hibridni avtomobili in najboljši hibridni avtomobili Photo by Joenomias on Pixabay

Avtomobilska industrija je vedno bolj usmerjena k trajnosti. Avtomobilov na dizelski pogon se želimo znebiti, električni pogon napreduje z velikimi koraki, hibridni avtomobili pa so že v veliki meri prisotni na trgu. V Milanu veliko večino taksijev poganja prav hibridna tehnologija. V nadaljevanju predstavljamo nekaj najbolj popularnih modelov hibridnih avtomobilov na trgu leta 2022 ter njihove cene.

Najboljši hibridni avtomobili so tisti, ki …

Pomen hibridne tehnologije dokazujejo načrti raznih proizvajalcev avtomobilov, ki se vedno bolj osredotočajo na hibride. K razvoju te tehnologije veliko prispevajo tudi strogi emisijski standardi na različnih območjih, kjer želijo odpraviti dizelsko gorivo. Zaradi navedenih razlogov bo leto 2019 zagotovo prineslo predloge glede novih hibridnih avtomobilov, predvsem luksuznih, ki jih hibridna tehnologija zaenkrat ne pokriva v željeni meri.

Hibridna vozila so motorna vozila z dvema neodvisnima motorjema – električnim, ki zagotavlja gibanje v normalnih pogojih, in benzinskim, ki se zažene v zahtevnejših situacijah pri vožnji. Trenutno najbolj učinkovit hibrid, čeprav dražji od drugih, je plug-in. Ta omogoča vozniku, da potuje več kilometrov, ne da bi mu bilo treba uporabiti benzinski motor, s čimer se izogne onesnaževanju.

Še en dober razlog za izbiro hibridnega avtomobila v letu 2022 je povezan s spodbujevalno politiko v nekaterih državah, ki je bila za to obdobje odobrena. Tudi v Sloveniji davčna politika, z nepovratnimi sredstvi, ki ji nudi Eko sklad, spodbuja nakupe hibridnih in električnih vozil.

Hibridni avtomobili v letu 2022 so prav tako med najbolj prodajanimi
Hibridni avtomobili v letu 2022 so prav tako med najbolj prodajanimi Photo by paulbr75 on Pixabay

Kateri hibridni avtomobili so bili vedno med najboljšimi?

V zadnjih letih se je v sosednji Italiji prodalo največ Toyot s hibridnim motorjem, med temi tudi Auris 1.8 Hybrid. Osnovna različica tega avtomobila stane 24.500€, cena pa lahko zraste do 30.000€.

Suzuki proizvaja zanesljive in varčne hibride, eden od teh je Suzuki Swift 1.2 Hybrid, cena osnovnega modela znaša 17.790€.

V zadnjih letih se pričela hibridna tehnologija pojavljati tudi pri terenskih in v manjši meri pri luksuznih avtomobilih. Med temi je Lexus NX 3.0 Hybrid, ki se zanaša na tehnologijo Toyote in velja za dražji hibridni avtomobil, saj morajo kupci zanj odšteti med 39.800€ in 54.800€.

Med najdražjimi hibridnimi avtomobili je trenutno Volvo XC60 Hybrid z izhodiščno ceno 69.500€. Na podobnem nivoju je Mercedes GLC 350e (plug-in) s trenutno ceno skoraj 70.000€.

V letu 2019 je bila izdana nova generacija vozil Mercedes GLC s plug-in motorjem. Poleg tega je prišla v prodajo tudi Honda CR-V Hybrid, za katero so japonski inženirji razvili najsodobnejši hibridni sistem, imenovan i-MMD (Inteligent Multi Mode Drive).

Med Volkswagni je v ospredju Golf GTE 1.4 TSI Plug-in. Proizvajalec zagotavlja, da z vozilom lahko prevozite 100km s povprečno porabo 1,5 l. Cena: 39.650€.

Najboljši hibridni avtomobili za leto 2022

Britanska revija AutoExpress je na svoj seznam 10 najboljših hibridov v letu 2022 uvrstila naslednje hibridne avtomobile:

  • Mercedes C 300 e
  • Toyota Yaris
  • Renault Captur
  • Toyota Corolla
  • Toyota Prius
  • Škoda Octavia iV
  • BMW X5 45e
  • Mercedes E 300 e/de
  • BMW 330e
  • Kia Niro
Najboljši hibridni avtomobili leta 2022 se po poročanju revija AutoExpress pričnejo z Mercedesem
Najboljši hibridni avtomobili leta 2022 se po poročanju revija AutoExpress pričnejo z Mercedesem Photo by GoranH on Pixabay

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.