Bo to najcenejši električni avto v Evropi?

Dartz Froggy želi postati najcenejši električni avto v Evropi
Dartz Froggy želi postati najcenejši električni avto v Evropi Photo by dartz on dartz

Latvijsko podjetje Dartz je razkrilo svojega novega kabrioleta, ki naj bi bil najcenejše električno vozilo v Evropi. Avtomobil Freze Froggy Beachstar je adaptirana verzija modela Freze Nikrob, ki je zdaj zaživela kot majhno električno vozilo. Kaj ponuja mali električni avto?

Najcenejši električni avto v Evropi

Električni avto Froggy je odstranil 2+2 sedežni red, saj cestna vozila niso avtobusi, so povedali. Tako je zadnjo vrsto sedežev preprosto odstranil in jo nadomestil s prisrčnim spojlerjem. Celotno vozilo je zelo kvadrasto, od daleč pa je videti, kot bi bilo narejeno iz Lego kock.

Froggy dosega približno 20 konjskih moči, kar je dovolj za končno hitrost v višini 100 kilometrov na uro. S tem je hitrejši tudi od Citroenovega Amija. Ker gre pri latvijskemu vozilu pravzaprav za nekakšno predelavo kitajskega Mini EV Cabrio vozila, je temu enako tudi vse ostalo. Z enim polnjenjem bo Froggy peljal približno 170 kilometrov, kar je več kot dovolj za cestne vožnje. Kjer pa je razlika še posebej opazna, je odstranitev zadnjih sedežev. To pomeni, da se lahko v tisti prostor dodajo tudi dodatne električne baterije.

Dartz Froggy spada med najbolj zanimiva vozila na svetu
Dartz Froggy spada med najbolj zanimiva vozila na svetu Photo by dartz on dartz

Dartz Froggy bo vsekakor spadal med najcenejša vozila

Podjetje Dartz želi ponuditi najcenejše električno vozilo evropskega trga, ki bo po vizualni plati premamilo tudi bogatejše. Njihov model Nikrob stane 13 tisoč evrov, zato se od Froggyja pričakuje nekoliko višjo ceno. Ali bo slučajno cenejši tudi od Dacia Sping EV? To bomo še videli.

Froggy bo na voljo v treh različicah. Millennium, Millennium Adventure in Millennium Adventure Signature Edition, za katero bo potrebno odšteti nekoliko več. Napovedali pa so tudi že buggy različico, ki se bo imenovala Freze Mojo EV.

Žiga Kastelic

SEO urednik

Prejšnji članekKako očistiti filter nape?
Naslednji članekSlabe plati klimatskih naprav
Žiga Kastelic

SEO urednik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.