Izolacija z XPS ploščami

0

Pravilna vgradnja in položaj toplotne izolacije je bistvena za cono temeljev in temeljne plošče objektov. Obstaja sicer mnogo izvedb temeljne plošče in polaganja toplotne izolacije. Glavni izvedbi sta polaganje toplotne izolacije pod ali nad temeljno ploščo, oz. pri pasivni gradnji nad in pod hkrati. Razlike so predvsem zaradi vrste objekta in energetskih zahtev. Idlalen material za takšno izolacijo so zato XPS plošče podjetja FRAGMAT.
Zaradi fine strukture majhnih, zaprtih celic je XPS odličen toplotni izolator z izrednimi mehanskimi lastnostmi in nizko stopnjo vpijanja vlage, zato je zelo primeren za vgradnjo na mestih z visoko tlačno obremenitvijo in kjer sta prisotni voda ter vlaga:

  • toplotna izolacija zasutih (vkopanih) delov stavb (stene, temelji, temeljna plošča),
  • toplotna izolacija t. i. »obrnjenih« in kombiniranih (»duo«) ravnih streh, kjer je toplotna izolacija nad hidroizolacijo,
  • tlaki v industrijskih halah itd.

Plošče prenesejo visoko stopnjo mehanske obremenitve in imajo majhno specifično težo.

Dolgoletna uporaba v gradbeništvu je pokazala, da se ob pravilni vgradnji lastnosti XPS ne spreminjajo, torej njegova trajnost presega pričakovano življenjsko dobo objekta, v katerega je vgrajen. Po izteku življenjske dobe je možno 100 % recikliranje, saj je sestavljen le iz polistirena, v celicah pa je zrak. Plošče so biološko nevtralne in nimajo nikakršnega kemičnega vpliva na naravne procese, prav tako so brez hranilne vrednosti za živali in rastline.

PUSTITE KOMENTAR

Prosim vpiši svoj komentar
Prosim vpiši ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.