Kako očistiti Dolce Gusto Piccolo? (VIDEO)

Kako očistiti Dolce Gusto Piccolo
Kako očistiti Dolce Gusto Piccolo Foto: on dolcegusto

Dolce Gusto Piccolo je malček med kavnimi aparati Dolce Gusto. Je priden član mnogih slovenskih gospodinjstev, ki skrbi za okusno kavo in druge napitke. Kaj pa se zgodi, ko začne voda počasi curljati ali ko gumbek ne sveti več v zeleni barvi? Čas je za odstranjevanje vodnega kamna. Pripravili smo navodila za čiščenje kavnega aparata Dolce Gusto Piccolo.

Kdaj očistiti svoj Dolce Gusto Piccolo?

Pogostost odstranjevanja vodnega kamna je odvisna od trdote vode in pogostosti uporabe aparata. Sčasoma vodni kamen upočasni pretok vode skozi vaš aparat in lahko zmanjša učinkovitost grelnega elementa, zaradi česar je vaša pijača manj topla.

Pri nekaterih modelih, med katerimi je tudi Piccolo, obstaja opomnik za odstranjevanje vodnega kamna. Vsakič, ko se dotaknete gumba Hot ali Cold, se to šteje za »točenje«. Opozorilo za odstranjevanje vodnega kamna temelji na številu točenj in se sproži vsakih 300 točenj z oranžno osvetlitvijo gumba VKLOP/IZKLOP. Več o tem v prispevku Kdaj očistiti Dolce Gusto? 

Kako očistiti Dolce Gusto Piccolo?

Postopek odstranjevanja vodnega kamna lahko traja maksimalno 30 minut. Priporočamo, da najprej odstranite vodni kamen, nato pa si vzemite še dodaten čas za čiščenje aparata. Ko mešate mešanico za odstranjevanje vodnega kamna, ne pozabite prebrati navodil, da določite pravilno razmerje vode, ki jo želite dodati.

 1. Rezervoar za vodo napolnite s približno 400 ml čiste vode in dodajte raztopino za odstranjevanje vodnega kamna. Temeljito premešajte in posodo vrnite v Dolce Gusto.
 2. Izpraznite pladenj za kapljanje in se prepričajte, da ste iz pladnja odstranili zadnjo kapsulo. Pod »kapalko« postavite prazno 1-litrsko ali večjo posodo.
 3. Plastični lijak za odstranjevanje vodnega kamna vstavite v držalo za kapsule. Načeloma ni hudo, če tega ne uporabite, le voda bo nekoliko škropila naokoli.
 4. Pritisnite gumb »ON« in ga držite vsaj 5 sekund. Gumb se bo obarval rumeno in začel utripati. To pomeni, da ste uspešno vstopili v način odstranjevanja vodnega kamna.
 5. Začnite z vročim odstranjevanjem vodnega kamna. Potisnite ročico na desno (VROČE) stran in pustite, da aparat deluje.
 6. Bodite pozorni in zaustavite stroj, ko je rezervoar napol prazen, tako da potisnete ročico nazaj na sredino.
 7. Pustite stroj stati 2 minuti, da začne učinkovati sredstvo za odstranjevanje vodnega kamna.
 8. Potisnite ročico na desno stran (VROČE) in pustite kavni aparat delovati, dokler se rezervoar popolnoma ne izprazni.
 9. Zaustavite, ko je rezervoar napol prazen, tako da potisnete ročico nazaj na sredino.
 10. Počakajte 2 minuti za maksimalni učinek.
 11. Izpraznite iztočeno vodo in posodo temeljito očistite. Rezervoar naprave napolnite s svežo vodo za splakovanje.
 12. Premaknite ročico na VROČE in stočite do polovice ter ga nato ustavite.
 13. Premaknite ročico na HLADNO in stočite do konca ter ustavite napravo.
 14. Odstranite lijak za odstranjevanje vodnega kamna iz držala za kapsule. Izperite držalo za kapsule in ga vstavite v napravo.
 15. Ugasnite svoj Dolce Gusto – naslednjič bo ob prižigu svetila zelena lučka.

Iskrene čestitke! Uspešno ste odstranili vodni kamen iz svoje naprave Dolce Gusto Piccolo. Če pa ste nekoliko bolj vizualna oseba, si oglejte priloženi videoposnetek z navodili za čiščenje kavnega aparata Dolce Gusto Piccolo.

Descale your NESCAFÉ® Dolce Gusto® Piccolo coffee machine by Krups®

Preverite tudi navodila za čiščenje Dolce Gusto Infinissima.

Prejšnji članekRenault 5 pošilja pozdrave iz proizvodnje! (FOTO)
Naslednji članekTo so triki, s katerimi boste v trgovini prepoznali slaba oljčna olja, prvi je najenostavnejši

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.