Kako očistiti Dolce Gusto Infinissima? Odstranjevanje vodnega kamna (VIDEO)

Očiščenje Dolce Gusto kavnega aparata Infinissima
Očiščenje Dolce Gusto kavnega aparata Infinissima

Je vaš Dolce Gusto Infinissima ponovno poln vodnega kamna? Medtem, ko se pri grelcih vode ali kuhinjskih loncih poslužujemo domačih pripravkov, kot so kis, limona in podobno, je pri kavnih aparatih pametno ravnati po navodilih proizvajalca. Kako očistiti Dolce Gusto Infinissima? 

Očistite Dolce Gusto Infinissima v nekaj minutah

Postopek odstranjevanja vodnega kamna lahko traja maksimalno 30 minut. Priporočamo, da najprej odstranite vodni kamen, nato pa si vzemite še dodaten čas za čiščenje aparata. Ko mešate mešanico za odstranjevanje vodnega kamna, ne pozabite prebrati navodil, da določite pravilno razmerje vode, ki jo želite dodati.

 1. Izpraznite pladenj za kapljanje in se prepričajte, da ste iz pladnja odstranili zadnjo kapsulo. Pod »kapalko« postavite prazno 1-litrsko ali večjo posodo.
 2. Rezervoar za vodo napolnite s približno 500 ml čiste vode in raztopino za odstranjevanje vodnega kamna. Temeljito premešajte in posodo vrnite v Dolce Gusto.
 3. Plastični lijak za odstranjevanje vodnega kamna vstavite v držalo za kapsule. Načeloma ne bo panike, če tega ne uporabite, le voda bo nekoliko neomejeno škropila.
 4. Pritisnite gumb “ON” in ga držite vsaj 5 sekund. Lučka se bo obarvala oranžno in začela utripati oranžno-zeleno. To pomeni, da ste uspešno vstopili v način odstranjevanja vodnega kamna.
 5. Začnite z vročim odstranjevanjem vodnega kamna. Potisnite ročico na desno (VROČE) stran in pustite, da aparat deluje.
 6. Bodite pozorni in zaustavite stroj, ko je rezervoar napol prazen, tako da potisnete izbirno ročico nazaj na sredino.
 7. Nato izvedite hladno odstranjevanje vodnega kamna. Potisnite ročico na levo stran (HLADNO) in pustite kavni aparat delovati, dokler se rezervoar popolnoma ne izprazni.
 8. Pustite stroj stati 2 minuti, da začne učinkovati sredstvo za odstranjevanje vodnega kamna.
 9. Izpraznite rezervoar za vodo in ga temeljito očistite. Napolnite s svežo vodo.
 10. Ponovite korake 5, 6 in 7, da zaženete vroče in hladno izpiranje.
 11. Odstranite lijak za odstranjevanje vodnega kamnaiz držala za kapsule. Izperite držalo za kapsule in ga vstavite v napravo.
 12. Ponovno napolnite rezervoar za vodo s svežo vodo in obrišite zunanjost.

Iskrene čestitke! Uspešno ste odstranili vodni kamen iz svoje naprave Dolce Gusto Infinissima. Če pa ste nekoliko bolj vizualna oseba, si oglejte priloženi videoposnetek z navodili za čiščenje kavnega aparata Dolce Gusto Infinissima.

Descale your NESCAFÉ® Dolce Gusto® Infinissima coffee machine by Krups®

Žiga Kastelic

SEO urednik

Prejšnji članekKaj je MiniBlagajna? Vse o aplikaciji za izdajo računov
Naslednji članekPrednosti in slabosti KitchenAida: Najbolj podroben vodič po nakupu
Žiga Kastelic

SEO urednik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.