Kdaj očistiti Dolce Gusto kavni aparat? Obstaja preprosta enačba

Kdaj očistiti Dolce Gusto?
Kdaj očistiti Dolce Gusto? Foto: on dolcegusto

Veliko kavnih aparatov Dolce Gusto je v zadnjih letih zaživelo v naših gospodinjstvih. In z redno pripravo kave s kavnimi kapsulami je prišla tudi naša odgovornost do takih naprav. Vsake toliko jo je potrebno očistiti, saj bodo člani gospodinjstva hitro ugotovili, da naprava ne deluje več tako dobro, kot je na začetku. To najpogosteje pomeni, da jo je treba očistiti. In kdaj točno je treba očistiti Dolce Gusto, da se izognemo težavam?

Dolce Gusto, kdaj ga očistiti?

Večina priročnikov za kavne aparate Dolce Gusto priporoča odstranjevanje vodnega kamna iz aparata vsake tri mesece ali 300 kav – kar pač nastopi prej.

To pomeni, da boste morda morali pogosteje odstranjevati vodni kamen, če Dolce Gusto uporabljate pogosto. Nekaj ​​primerov pogostosti odstranjevanja vodnega kamna je prikazanih v spodnji tabeli. Tako velja:

  • 1-2 kavi na dan – čiščenje na 3 mesece
  • 3-4 kave na dan – čiščenje na 3 mesece
  • 5-8 kav na dan – čiščenje na 2 meseca
  • 8-10 kav in več na dan – čiščenje na 1 mesec
Uporaba kavnega aparata Dolce Gusto zahteva čiščenje
Foto: on dolcegusto

Pogostost čiščenja je odvisna od marsičesa

Pogostost odstranjevanja vodnega kamna je v veliki meri odvisna tudi od tega, kar je znano kot trdota vode. To v bistvu pomeni, koliko mineralnih soli ali vodnega kamna je prisotnega v vodi, ki jo uporabljate. Območja z visoko trdoto vode bodo morali pogosteje odstranjevati vodni kamen iz stroja, območja z nizko trdoto vode pa lahko zmanjšajo potrebno vzdrževanje.

Nekateri modeli aparatov Dolce Gusto, vključno z Infinissimo, imajo opozorilno lučko, ki zasveti oranžno in vas opozori, da je treba aparat odstraniti iz vodnega kamna.

Žiga Kastelic

SEO urednik

Prejšnji članekNova odkritja znanstvenikov: Kit, ki je po velikosti prekašal sinjega kita
Naslednji članekNič več metanja denarja skozi okno
Žiga Kastelic

SEO urednik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.