Na Bledu je bila tokrat glavna zvezda »pitna voda«

1

Številni domači in tuji strokovnjaki s področja voda, predstavniki vladnih organizacij, gospodarstva in gostincev so na tradicionalnem dogodku Blejski vodni festival, ki je potekal včeraj in danes v Vili Bled pod naslovom “Voda. Več kot samo voda,” predstavili najboljše prakse na področju upravljanja vodnih virov in distribucije vode od izvira do mize.

Dogodka, ki so se ga udeleži predstavniki iz 15 držav, se je udeležil tudi novi minister za okolje in prostor Uroš Brežan, ki je med drugim poudaril doprinos tovrstnih dogodkov k razumevanju pomena pitne vode.

Prvi dan dogodka, ki je bil nekakšno logično nadaljevanje lanskoletnega dogodka, je bil namenjen potrošniku in njegovemu razumevanju pitne vode v prihodnje. Vse bolj se namreč zavedamo, kako pomembno je, kakšno vodo pijemo, pa naj gre za vodo iz pipe ali ustekleničeno vodo. Vsak vodni vir ima različne elemente, ki jih vnašamo v telo in od tega je lahko na dolgi rok odvisno tudi naše zdravje. In prav strokovnjaki s tega področja nam lahko ponudijo prave informacije o sestavi in učinkih vode različnih blagovnih znamk in sestave.

Globalno in lokalno vse uspešnejše gospodarimo z viri pitne vode

Zavedati se moramo, da imamo v Evropi nekaj zelo zanimivih vodnih virov in tudi Slovenija ima izjemno kakovostne vodne vire. Za kakovost vod skrbijo nacionalni laboratoriji, ki so predstavili, kako skrbijo za monitoring voda v svojih državah in kako svoje izsledke predstavijo končnim uporabnikom.

Poleg monitoringa je zelo pomembna tudi distribucija voda. Na področju gostinstva in kulinarike so bila zanimiva predavanja južnokorejskega sommelierja, predstavitev enoletnih izkušenj prvih treh certificiranih slovenskih vodnih sommelierjev ter predstavitev prvega vodnega bara v Veliki Britaniji.

Udeleženci so lahko preizkusili tri brezalkoholne vodne koktajle in različne vode. Na ta način so spoznavali in prepoznavali po kakšnih kriterijih strokovnjaki z vodnega področja prepoznavajo in ločijo vode med seboj. ” Prihodnost svetovnih trendov na področju voda je novo razumevanje in prepoznavanje vode ter trajnostno upravljanje z njo”, je povedal organizator festivala Marko Gajič.

Prav trajnostno upravljanje z vodo je bila rdeča nit drugega dne festivala. Govorci so največ pozornosti namenili odgovornemu poslovanju na področju voda, pospeševanju poslovnih ukrepov za upravljanje voda in pravičnemu vodnemu odtisu. Dotaknili so se tudi teme, kako na čim boljši način izkoristiti deževnico in tako zmanjšati porabo pitne vode.

Več na bledwf.com

info@ecetera.si | 01 600 10 10 | Spletna stran

Vas zanima, kako vzpostaviti trajno in dobičkonosno komunikacijo s ključnimi ciljnimi skupinami, ki so pomembne za uspešno poslovanje podjetja in njegovo pozitivno podobo v javnosti? Lahko vam pomagamo pri načrtovanju in izvedbi učinkovitih marketinških in pr projektih.

Prejšnji članekKonec gojenja kokoši na domu? Samooskrba z jajci pred zatonom
Naslednji članek5 evropskih vozil, ki so bili v ZDA pravi polom
info@ecetera.si | 01 600 10 10 | Spletna stran

Vas zanima, kako vzpostaviti trajno in dobičkonosno komunikacijo s ključnimi ciljnimi skupinami, ki so pomembne za uspešno poslovanje podjetja in njegovo pozitivno podobo v javnosti? Lahko vam pomagamo pri načrtovanju in izvedbi učinkovitih marketinških in pr projektih.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.