Junija že višji računi za elektriko

energy, energy meter, current meter
Photo by AlexanderStein on Pixabay

Kot poroča Slovenska tiskovna agencija, bodo cene elektrike za maj pri nekaterih ponudnikih občutno višje od tistih za januar, torej pred začasnim državnim posegom v nekatere dajatve. Tako namreč kaže pregled, ki ga opravljajo pri Zvezi potrošnikov Slovenije.

Kot še dodajajo, bodo za naprej cenovne razmere in dinamika dodatnih podražitev močno odvisni od državnega ukrepanja.

Junijski računi za porabljeno elektriko v maju bodo višji predvsem zaradi tega, ker se je s koncem aprila iztekel ukrep, s katerim je država z zakonom za februar, marec in april začasno zamrznila obračunavanje omrežnine in posebnega prispevka. Ta poseg je končne račune znižal za polovico ali celo več.

Računi se bodo zdaj normalizirali, obenem pa bo pri nekaterih večjih ponudnikih dražja tudi cena elektrike. Ta predstavlja približno 40 odstotkov končnega računa za gospodinjstva. Od šestih največjih ponudnikov elektrike – Gen-I, ECE, E3, Elektro energija, Energija plus in Petrol – bodo cene glede na račune za januar za obstoječe odjemalce ostale nespremenjene pri Petrolu, Gen-I in Elektro energiji.

Drugačni pogoji za nove odjemalce

Pri zadnjih dveh (Gen-I in Elektro energija) so vpeljali višje cene za nove odjemalce. Zanje so glede na različne tarife v primerjavi z januarskim cenikom višje od 60 do 80 odstotkov.

Urednica portala MojPrihranek.si

Prejšnji članekNasveti za optimalno osvetljenost in temperaturo v mansardi poleti
Naslednji članekKako se znebiti muh v enem koraku?

Urednica portala MojPrihranek.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.