Kako se znebiti muh v enem koraku?

Closeup of a housefly with its reflection in a glass window
Foto: photointrigue iz iStock

Topli in vroči dnevi so tu, z njimi pa so na plano pokukale tudi muhe in druge žuželke. Njihovo brnenje, letanje in pikanje pomeni znižanje koncentracije, pomanjkanje pozornosti in posledična slabša produktivnost. Kako se izogniti temu in se v istem trenutku znebiti še muh? V nadaljevanju izveste nekaj trikov za to, ponudimo pa vam tudi najboljšo past za muhe, ki jo potrebujete.

Očistite svoje gospodinjstvo

Zdi se preveč posplošeno, a gre za trik, ki brez dvoma pomaga. Če govorimo o notranjosti prostorov, predvsem gospodinjstva, je čiščenje najboljši način, da se znebite muh in drugih žuželk. Najbolj težavni prostori so kuhinja, kopalnica in jedilnica. Redno čiščenje bo pomenilo, da se mravlje, muhe in drugi insekti ne bodo prosto sprehajali po notranjih površinah. Čiščenje doma vam bo pomagalo tudi pri drugih rečeh, a to je že druga stvar.

Poskušajte z domačimi pripravki

Našli boste veliko nasvetov za domače muholovke, ki bodo imele svoje pomanjkljivosti. Najverjetneje bodo delovale, a bodo s seboj prinesle tudi nekaj vonja in obilno količino dela. Glavni triki bodo seveda kis, sladkor, sadje in podobne reči. Ne le, da boste s takimi stvarmi privabili tudi čebele, vprašanje je, če boste privabili tiste žuželke, ki jih želite. Pasti za muhe in žužke morajo biti ustvarjene prav za njih.

Očistite zunanjost vašega doma

Tudi ta trik se sliši precej smešen, a je praktičen in resničen. V bližnji okolici vašega doma poskrbite za čistočo. Kaj imamo v mislih? Govorimo o živalskih iztrebkih, ki privabljajo muhe in žuželke. Sem dodajmo še vestno zapiranje in tesnjenje smetnjakov, odmikanje organskih kupov listja ali trave. Kljub temu so to le triki, ki lahko pomagajo, ni pa nujno, da bodo. In kaj bi brez dvoma pomagalo?

Najboljša past za muhe, ki deluje

To je tisto, kar ste čakali. Najboljša past za muhe, ki učinkuje tudi do šest tednov in predstavlja kompaktno muholovko. Vse to pomeni, da bodo zdaj v vašem življenju privarčevani čas in živci. Kako deluje muholovka? Past za muhe EASY CUP je kompaktna past za muhe za večkratno uporabo v priročni obliki skodelice z učinkovitim originalnim atraktantom REDTOP. Zaradi mehanske konstrukcije žuželke pridejo v past, ne morejo pa ven. Past ima obenem tudi visoko stopnjo učinkovitosti in ponovne uporabe, saj jo le izpraznite in očistite. Muholovka je tudi okolju prijazna.

Pri tem vam bo pomagalo podjetje ProFarm Košenina, d. o. o., ki skrbi za enostavno upravljanje s kmetijami in kopico nasvetov. Ti pridejo še kako prav, njihovi strokovnjaki pa vam bodo pomagali pri vseh pogledih dela.

info@profarm.si | 01 361 83 03 | Spletna stran

ECORASTER je najuspešnejše pohodno satje v svetovnem merilu. Po svetu je bilo prodanega že 10.000.000 kvadratnih metrov ECORASTER pohodnega satja, kar toliko satja, da bi z njim lahko prekrili približno 2.000 nogometnih igrišč ali tekaško stezo dolgo 30.000 km.

info@profarm.si | Spletna stran

SEO urednik

Prejšnji članekJunija že višji računi za elektriko
Naslednji članekUdeležite se dneva odprtih vrat pri Tržiču!
logo Profarm
info@profarm.si | 01 361 83 03 | Spletna stran

ECORASTER je najuspešnejše pohodno satje v svetovnem merilu. Po svetu je bilo prodanega že 10.000.000 kvadratnih metrov ECORASTER pohodnega satja, kar toliko satja, da bi z njim lahko prekrili približno 2.000 nogometnih igrišč ali tekaško stezo dolgo 30.000 km.

Žiga Kastelic
info@profarm.si | Spletna stran

SEO urednik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.