Kako razmastiti površine kuhinjskih omaric?

soda bikarbona čiščenje

Maščoba se na površini kuhinjskih omaric in nape nabira med kuhanjem, pa tudi tedaj, ko se površin dotikamo z ne najbolj čistimi rokami. Redno čiščenje je sicer najboljši način, da omarice ostajajo vselej čiste, marsikdo pa pri tem pozabi na vrh omaric, notranjost omaric in napo.

Površine lahko preprosto očistite z raztopino detergenta za posodo in vode ter alkoholnega kisa ali s pasto, ki jo naredite iz alkoholnega kisa in sode bikarbone.

Detergent in topla voda

Da, tako preprosto je in ni treba kupovati posebnih specialnih čistil, ki so poleg vsega še škodljive za kolje.

Zmešajte dve skodelici tople vode in dodajte 2-3 žlice detergenta za pomivanje posode. Pretočite v posodico z razpršilom in popršite po mastnih površinah. Obrišite z vlažno krpo in nato s suho.

 

Kis in soda bikarbona

Pasta iz sode bikarbone in alkoholnega kisa je nekoliko bolj učinkovita od prej omenjene raztopine. Kis k sodi bikarboni dodajajte počasi in pazite, da ne bo preredka.

KuhinjaPasto nežno utirajte po površini s krožnimi gibi in obrišite najprej z vlažno ter nato še s suho krpo. Najbolje je uporabiti kar krpico iz mikrovlaken, da ne bodo ostale vidne sledi brisanja.

Beli alkoholni kis ima to čudovito lastnost, da zelo dobro topi maščobe, hkrati pa površine razkuži in ne oddaja neprijetnega vonja.

Pri čiščenju nikar ne pozabite obrisati tudi vrha omaric. Tam se maščoba sprime s prahom in zato je temeljito čiščenje več kot le dobrodošlo! Priporočljivo je, da omarice tako obrišete vsaj vsake 14 dni.

Urednica portala MojPrihranek.si

Prejšnji članekPridelovalcem jabolk pomoč, kaj pa ostali sadjarji?
Naslednji članekKaj če bi lahko združili PVC okna in izgled lesa?
Nadja Jurca

Urednica portala MojPrihranek.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.