Ženevski avtosalon odpovedan še tretjič zapored

Ženevski avtosalon je ponovno odpovedan
Ženevski avtosalon je ponovno odpovedan

Žalostna novica za oboževalce avtomobilistične industrije. Organizatorji ženevskega avto salona so še tretje leto zapored odpovedali dogodek, ki poteka v mondenem mestu v Švici. Največji evropski avto-moto šov bi se moral po dveh letih odsotnosti vrniti v Ženevo, a se to ne bo zgodilo. Ženevski salon oziroma GIMS je žal ponovno odpovedan, so sporočili organizatorji.

Ženevski avtosalon se bo vrnil leta 2023

Komite z uradnim imenom Comité permanent du Salon international de l’automobile, ki vodi dogodek je sporočilo: »Zagotoviti želimo, da se bo zagon evolucije naše platforme nadaljeval in presegel svoj potencial v letu 2023.«

»Opravičujemo se za vse nevšečnosti, a dogodek še vedno ne more biti izpeljan v celoti zaradi pandemije,« so še dodali v izjavi za javnost. Ponovno je bil razlog za odpoved dogodka pandemija covida-19, ki je sprožil težave v  mednarodnem prometu, logistiki in organiziranju celotnega poteka šova.

Zelo zanimivo je, da se je kot razlog za odpoved dogodka pojavil tudi pomanjkanje polprevodnikov. Po besedah organizatorjev je bilo to pomanjkanje že razlog nekaterih odpovedi dogodkov tega leta. Zaradi tega je za proizvajalce in oboževalce boljše, če se dogodek odpove, saj ne bo mogel potekati v pravi velikosti.

Ženevski avtosalon se vrača leta 2023
Ženevski avtosalon se vrača leta 2023

Odpoved po napovedi sodelovanja s Katarjem

Odpoved je prišla le nekaj tednov po oznanitvi sodelovanja s Qatar Tourism, ki bo v Doho pripeljalo ženevski avtosalon. Če se prej ni vedelo ali bo potekal jeseni 2022 ali leta 2023, je zdaj več možnosti organiziranja dogodka v letu 2023. Vseeno pa uradnega oznanila dogodka v Dohi še vedno ni. Naš prispevek o širitvi ženevskega avtosalona v Katar, si lahko preberete v prispevku Ženevski avtosalon se v krizi širi na Bližnji vzhod.

Prihodnost ženevskega avtosalona je še vedno pod vprašajem, a se počasi postavlja na trdna tla. Avto-moto šovi po svetu so se v tem letu vrnili v dokaj normalen potek, po dveh letih pandemije. Frankfurtski šov je bil v manjšem zastopanju izpeljan na začetku septembra v Munchnu, šov v Los Angelesu bo potekal novembra, kitajski v Guangzhou prav tako.

Za omilitev te novice pa si lahko v spodnjem videoposnetku pogledat podelitev naziva Avto leta 2021. Ni veliko, a je zadnji stik z najbolj znanim avtosalonom na svetu.

Car of the Year 2021 ceremony

Prejšnji članekBrezžično polnjenje električnih avtomobilov že poteka
Naslednji članekBoxSpring postelje – prihranek na dolgi rok
Žiga Kastelic

SEO urednik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.