Ženevski avtosalon se v krizi širi na Bližnji Vzhod

Ženevski avtomobilski salon
Ženevski avtomobilski salon se širi na Bližnji Vzhod

Organizatorji švicarskega avtomobilskega salona, ki vsako leto poteka v Ženevi, so sporočili novico o širjenju sodelovanja. Eden najbolj znanih avtosalonov na svetu je sklenil sodelovanje s katarsko turistično agencijo. V naslednjih letih bo tako v Dohi, prestolnici Katarja, zrasla podružnica ženevskemu avtosalonu. Prvič že čez dve leti, če bo vse po sreči.

Zaradi epidemije se Ženevski avtosalon širi na vzhod

Organizatorji GIMS (Geneva International Motor Show) dogodka so sporočili novico o sodelovanju s turistično organizacijo iz Katarja. V naslednjih letih bo tudi na Bližnjem Vzhodu zrasla sestrska verzija švicarske avto prireditve, ki vsako leto privablja na tisoče ljudi in milijone oči v mondeno Ženevo.

V Ženevi bo avtosalon na sporedu med 19. in 27. februarjem leta 2022. Kot so sporočili pa bo prav na tem avtosalonu sporočeno vse, kar nas zanima o širjenju dogodka v Katar. Sama širitev ni presenetljiva, saj se podjetja že nekaj časa pritožujejo nad visokimi cenami in stroški udeležbe v Ženevi. Prav tako pa od tega ne dobijo toliko sredstev in doprinosa, kot bi si želeli. Ker je nastopila še epidemija, pa so mnogi že odpovedali nastop na salonu, kar je organizatorje pahnilo v iskanje novih alternativ. Našli so jo v Katarju.

Ženevski avtosalon tik pred epidemijo koronavirusa
Ženevski avtosalon tik pred epidemijo koronavirusa

Ženevski salon še ostaja, v Dohi bo le dodatek

Pomembno je pojasniti, da katarska verzija nikakor ne bo nadomestila švicarske. Ženevski avtosalon bo ostal v vsej svoji podobi in mogočnosti. Celotno sliko katarskega pa bomo prejeli že na naslednjem dogodku, ki bo potekal februarja.

Vse, kar vemo o avtosalanu Katar je to, da bo potekal v mestu Dohi. O datumu se že ugiba, najbolj pogosto pa se omenja jesen 2022 ali poletje 2023.

»Ponosni in počaščeni smo, da nam je Qatar Tourism izkazal zaupanje in nam pomagal pri širjenju avtosalona v Doho. Naše sodelovanje je rezultat zaupanja in konstruktivnih pogovorov od prvega dne dalje,« je povedal Maurice Turrettini, predsednik komiteja Ženevskega avtosalona.

Prejšnji članekInovativna rešitev za učinkovito osvetljevanje prostorov
Naslednji članekIzdelava domačega fitnesa
Žiga Kastelic

SEO urednik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.