Teslin Cybertruck bo morda kmalu na voljo

Tesla Cybertruck bi lahko bil kmalu na voljo
Tesla Cybertruck bi lahko bil kmalu na voljo Photo by on tesla

Težko pričakovani avtomobil Tesla Cybertruck bi lahko prispel že čez nekaj mesecev. Teslin pick-up je bil javnosti predstavljen leta 2019, večkrat pa je bil prestavljen tudi začetek proizvodnje. Zdaj je Elon Musk povedal oziroma bolje povedano namignil, da bi lahko prvi kupci Cybertruck dobili že naslednje leto.

Tesla Cybertruck je že večkrat prestavil datum izida

Električni pick-up Tesla Cybertruck je vozilo, ki že več let razburja in navdušuje. Prvi ciljni datum začetka proizvodnje je bila zadnja tretjina leta 2021, a se je to zamaknilo. Avgusta istega leta je podjetje napovedalo zamik začetka proizvodnje na leto 2022, Elon Musk pa je datum še zamaknil. Zdaj podjetje upa, da bo to prvo četrtletje 2023. Medtem sta Ford in Rivian izdala svoji električni vozili.

Večkrat so se na internetu že pojavili posnetki testnih voženj Cybertrucka in nekaj slik. Za razliko od prihajajočega Roadsterja, Cybertruck ni ravno zavit v tančico skrivnosti. Elon Musk ni v celoti pojasnil razloga, da je datum ponovno zamaknjen, a za Teslo to ni nič novega. Že pri modelih S, X, 3 in Y se je začetek proizvodnje zamaknil za nekaj mesecev.

Indianapolis - Circa April 2017: Tesla Service Center. Tesla designs and manufactures the Model S electric sedan IV
Photo by jetcityimage on iStock

»Tesla nima težav s povpraševanjem, ampak z izdelavo,« je humorno povedal Musk. Če bo podjetje še naprej doživljalo zamike datuma, jih morda ujame tudi konceptni Thunderstruck.

Prejšnji članekTako preprečite, da bo psu prevroče
Naslednji članekNepremičninski portal Prostor ima novo podobo

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.