Tesla ponovno zamaknila izid Roadsterja, SemiTrucka in Modela 3

Tesla Roadster bo na ceste zapeljal šest let po predstavitvi
Tesla Roadster bo na ceste zapeljal šest let po predstavitvi

Tesla Roadster je eden najbolj pričakovanih avtomobilov v prihodnjih letih. Tesla je sporočila, da bodo prvi primerki iz tovarn zapeljali leta 2023, kar je šest let po prvem razkritju. Elon Musk je to novico razkril na srečanju delničarjev in pojasnil zakaj je temu tako. Kot glavna razloga je navedel pandemijo in pomanjkanje zalog določenih elementov.

Tesla Roadster bo prispel čez dve leti

Tesla Roadster bi se moral vrniti v svoji drugi generaciji, ki je bila večkrat preložena zaradi razvijanja trimotornega pogonskega sklopa in baterijske tehnologije. Obe tehnologiji bosta svoj debitantski nastop doživeli v Teslinem salonu in terenskih oziroma SUV modelih.

Elon Musk je dodal, da bo Tesla Cybertruck v proizvodnjo odšel leta 2023. »Najverjetneje bo proizvodnja Cybertrucka stekla naslednje leto, obsežna proizvodnja pa leto po tem,« je povedal glavni mož Tesle. »Upam, da bomo z letom 2023 že začeli proizvajati modela SemiTruck in Raodster. Takrat bomo že prešli obdobje pomanjkanja, v to sem prepričan.«

Tesla SemiTruck bo prav tako prispel kasneje
Tesla SemiTruck bo prav tako prispel kasneje

Berlinska tovarna bo pomagala Tesli, da izpolni naročila

Roadster bi moral luč sveta ugledati že leta 2020, a je bila proizvodnja premaknjena. Ko so napovedali odprtje tovarne v Berlinu pa je bil izid premaknjen še enkrat. Berlinska tovarna je zdaj končana, pričakuje se le še dovoljenje nemških oblasti, ki bo pomenilo začetek obratovanja. O tem smo pisali v našem prispevku o Tesli v Berlinu, ki svoje zaposlene išče tudi v Sloveniji.

Cene vozil so že predmet ugibanja. Prvih tisoč primerkov naj bi stalo 250 tisoč dolarjev in bodo prodajane kot Founders Edition. Naslednji primerki pa bodo prodajani za ceno 200 tisoč dolarjev, z rezervacijo v višini 50 tisoč dolarjev.

Tesla Model 3 je bil v preteklosti že zamaknjen
Tesla Model 3 je bil v preteklosti že zamaknjen

Tesla trdi, da bo njihov Roadster hitrost stotih kilometrov na uro dosegel v 1,9 sekunde. Povezuje se ga z modelom S Plaid. Oba sta se uvrstila tudi na našo lestvico najhitrejših električnih vozil na svetu. Ni pa Roadster prvi Teslin model, ki so ga doletele zakasnitve prodaje. Tudi Model 3, ki bi moral biti v prodaji lansko leto, bo na ceste odpeljal leta 2023.

Tesla Semi & Roadster Unveil

Žiga Kastelic

SEO urednik

Prejšnji članekTesla v Berlinu bo obratovala že to leto, iščejo delavce
Naslednji članekKatera toplotna črpalka je prava za vaš dom?
Žiga Kastelic

SEO urednik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.