Koncept Thunderstruck, ki se ga boji tudi Tesla

Wolfgang Thunderstruck je ameriški koncept
Wolfgang Thunderstruck je ameriški koncept, ki bi lahko glasno konkuriral Tesli in ostalim električnim tovornjakom

Thunderstruck je električno konceptno vozilo, ki ga je ustvarila marketinška agencija Wolfgang LA v Los Angelesu. Gre za futuristično vozilo, ki se polni s solarnimi celicami in doseže kar nekaj vrtoglavih številk. Kot so povedali pri podjetju je Thunderstruck vozilo, ki letvico dizajna in priročnosti postavlja višje kot obstoječa vozila.

Koncept Wolfgang Thunderstruck

»Ko se je covid začel, smo bili ujeti v svojih stanovanjih in hišah. Mnogi so svoj čas zapolnili z učenjem nečesa novega in tega smo se lotili tudi mi. Ustvarili smo čudovit električni avtomobil,« je zapisano na njihovi spletni strani.

Navdih so našli v avstralski divjini, ki omogoča visoko raven pustolovščin in adrenalinske vožnje. Projekt Thunderstruck na novo napiše zmožnosti EV vozil, kar prikažejo tudi njegove zmogljivosti. Gre za vozilo z 800 konjskimi močmi, ki bi v teoriji lahko prevozilo med 650 in 970 kilometri v enem polnjenju. Do 100 km/h bi pospešil v 3.5 sekundah, kar ga v vsem zelo približa Teslinemu Cybertrucku in v nekaterih tudi preseže.

Vozilo je opremljeno s solarnim panelom, ki se na strehi raztegne na večjo površino in tako omogoča hitrejše polnjenje. Dodani sta tudi dve dodatni pnevmatiki in prtljažnik, ki je povezan s preostalimi elementi vozila. Več prostora in več užitkov pri avanturistični vožnji izven cest.

Šestkolesna različica Thunderstrucka

2775 kilogramov bi tehtal Thunderstruck v osnovni različici. 3400 kilogramov pa bi bila njegova vlečna zmogljivost. Čeprav gre pri osnovni različici za 4×4 pogon, se bo lahko ta tudi nagradil. Pri tem bo v pomoč Wolfgang’s TT Range Extender, ki bo dodal prej omenjeni dve pnevmatiki in ustvaril vozilo s pogonom 6×6. Eno polnjenje bo omogočalo 900 kilometrov vožnje, dvignila pa se bo tudi sama zmogljivost vozila. Ta bi v tej različici znašala 940 konjskih moči.

Šestkolesna verzija koncepta Thunderstruck omogoča lažjo vožnjo po težkih terenih
Šestkolesna verzija koncepta Thunderstruck omogoča lažjo vožnjo po težkih terenih

Wolfgang Thunderstruck je zanimiv koncept, ki najverjetneje ne bo izdelan. V kolikor pa se to zgodi, bo vozilo veliko bolj dodelan Cybertruck. Če bo šlo vse po načrtih in po sreči bi lahko luč sveta ugledal v naslednjih letih, saj gre za daleč najbolj dodelan koncept, ki je še vedno lahko resnična poteza. Vprašanj in dvomov je veliko in najverjetneje bo losangeleški koncept ostal le koncept.

Vozniški sedež Thunderstrucka je osnovan futuristično in tehnološko
Vozniški sedež Thunderstrucka je osnovan futuristično in tehnološko

 

VIRWolfgang LA
Prejšnji članekDanes ste izgubili 5 evrov. V zadnjem letu pa že 1.800 evrov
Naslednji članek473 novih stanovanj: preverite, kakšna bo najemnina
Žiga Kastelic

SEO urednik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.