Katera toplotna črpalka je prava za vaš dom?

Oglas za podjetje

Podjetje JADRAN ENERGETIKA d. o. o. iz Sežane predstavlja zanimive rešitve ogrevanja za stanovanja, stanovanjske hiše in poslovne prostore:

  1. ogrevanje s toplotno črpalko,
  2. ogrevanje s plinom,
  3. ogrevanje s kombinacijo toplotne črpalke zrak/voda in plinskim kotlom. 

Toplotne črpalke PANASONIC

PANASONIC na področju toplotnih črpalk AQUAREA predstavlja novo J Generacijo, ki se ponaša s prenovljenim upravljalnikom in širšo uporabnostjo. Ponudba moči sega od 3 do 16 kW in visokim količnikom učinkovitosti, COP = 4,84. Posebna serija toplotnih črpalk AQUAREA je model T-CAP, ki zagotavlja 100 % kapaciteto do -20 °C (delovanje do -28 °C). Omenjeni sistemi so enostavni za montažo in so združljivi tudi z grelniki drugih proizvajalcev. Najelegantnejša rešitev za novogradnje je zagotovo serija »All in One«, ki združuje notranjo enoto z akumulacijskim bojlerjem iz nerjavečega jekla. V tem razredu Panasonic dokazuje, da spada med vodilne proizvajalce na svetu. 

Toplotna črpalka Panasonic

Toplotne črpalke Panasonic omogočajo tudi nadgradnjo s sodobnim prezračevalnim sistemov z rekuperacijo toplote in daljinskim nadzorom.

Poleg toplotnih črpalk nudi Panasonic klimatske naprave, ki jih lahko uporabljate tako za hlajenje kot za gretje, tudi do -35°C zunanje temperature.

Možnosti ogrevanja industrijskih prostorov in skladišč:
⦁ Hladilni agregati s toplotno črpalko do moči 1 MW
⦁ VRF sistemi
⦁ plinska sevala za delavnice, skladišča, balinarske dvorane, kjer lahko z več sevali ogrevamo le del prostora
⦁ plinski toplozračni grelniki moči do 100 kW
⦁ toplovodna sevala

Toplotne črpalke IMMERGAS

IMMERGAS predstavlja novi kotel Victrix Zeus Superior, moči do 20.8 kW ali 29 kW na ogrevanju in 25,9 ali 34,8 kW povečane moči pri pripravi tople sanitarne vode, ki v kombinaciji s pametno regulacijo predstavlja letno učinkovitost in možnost pridobitve Ekosklad subvencije.Termostat omogoča krmiljenje kotla preko interneta. A + plinski kondenzacijski kotli z modulacijo moči 1:10 in akumulacijo tople sanitarne vode 54 l nudijo obilo udobja ob varčni porabi plina.  

Victrix Zeus Superior – plinski kondenzacijski kotel z vgrajenim 54 l bojlerjem. Lahko izbirate tudi moči 32 kW s pretočno pripravo tople sanitarne vode ali pa 24 kW moči z ločenim talnim ali stenskim 120 l bojlerjem.

Kondenzacijski kotel

Tudi v Ljubljani subvencija za toplotno črpalko  

Tudi v Ljubljani, Mariboru in Murski Soboti do subvencije Ekosklada za hibridno toplotno črpalko!  

Toplotna črpalka je ekonomična rešitev za ogrevanje, še posebej, če lahko koristimo ugodne subvencije Ekosklada. V Ljubljani in še nakaterih mestih to ni bilo mogoče, saj subvencije niso bile dosegljive prebivalcem območij, kjer prednost dajejo uporabi plina.  

S hibridno toplotno črpalko Immergas se to spremeni.  

Toplotna črpalka

Toplotne črpalke Magis Pro V2 in hibridni sistemi Magis Combo (toplotna črpalka s plinskim kotlom) pomenijo  tehnologijo toplotnih črpalk s hladilnim plinom R32. Te imajo višje izkoristke in grejejo vodo vse do 65 °C. Moči so 4, 6 in 9 kW. IMMERGAS hibrid Magis Combo je toplotna črpalka in plinski kondenzacijski kotel v eni napravi.

Gre za napravo, sestavljeno iz notranje enote (kondenzacijski kotel + hidro modul) in zunanje enote (inverter), ki sta med seboj povezani s hladilnim plinom. Notranjo enoto izbiramo med dvemi modeli;  kot pretočni (sprotni) sistem gretja sanitarne vode ali s priključki za akumulacijski bojler, kjer grejemo vodo s toplotno črpalko ali s plinskim kotlom. V tej kombinaciji, opremljeni s sodobno in dovršeno regulacijo, naprava dosega zavidljive rezultate tudi pri zelo nizkih temperaturah, tako pri ogrevanju prostorov, kot tudi sanitarne vode. Elektronika sama glede na zunanjo temperaturo in potrebno temperaturo ogrevalne vode izbere, kateri je prednostni način in kdaj lahko delujeta hkrati. Poudariti je potrebno, da stranke pridobijo celotno subvencijo, ker je ena energetska izkaznica za celoten komplet. Elektronika poleg krmiljenja sistema lahko krmili še do 3 ogrevalne kroge za ogrevanje in hlajenje. KOMU najbolj priporočamo nakup in vgradnjo hibridnega sistema MAGIS COMBO? Vsem uporabnikom, ki imajo sodoben in prefinjen pogled na počutje v domačem okolju, ki želijo bistveno zmanjšati tekoče stroške ogrevanja in prenoviti zastarele načine ogrevanja z uporabo drugih energentov.

Druge možnosti

Pri uporabi plina kot energent imamo na voljo plinska črna sevala RayRed, plinske grelnike zraka Accorroni Mec ali Apengroup in plinske kondenzacijske kotle vse do moči 900 kW z možnostjo vezave v niz. Poleg konvektorjev različnih moči nudimo tudi toplovodna sevala Ecopan. Pri obnovljivih virih ogrevanja s toplotno črpalko lahko izbiramo med VRF klimatskimi napravami za profesionalno rabo proizvajalca Panasonic Mini ECO-i vrf, moči od 12 do 15,5 kW in med novima modeloma z močjo med 2,4 in 28 kW, pri katerih lahko na eno zunanjo enoto priključimo do 15 notranjih enot. Večji sistemi VRF delujejo pri gretju do -25 °C in so primerni za celoletno zagotavljanje ustrezne temperature v poslovnih stavbah. Moči segajo od 22 do 168 kW pri hlajenju in od 25 do 189 kW pri gretju s hladilnimi agregati s toplotno črpalko proizvajalcev Panasonic in Maxa.
Toplotne črpalke Maxa Midi moči od 21 do 32 kW z inverter tehnologijo lahko delujejo samo v hlajenju ali kot toplotna črpalka. Pri industrijskih procesih ali vinskih kleteh, kjer je potrebno hlajenje z nižjo temperaturo, lahko hladijo mešanico vode in glikola vse do -8°C.

Toplotna črpalka

 

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.