Münchenski IAA Mobility: Kaj bomo prvič videli?

IAA Mobility prihaja v septembru
IAA Mobility prihaja v septembru. Kaj bomo prvič videli?

V septembru bo v Münchnu prvič potekal dogodek IAA Mobility. Osrednja nemška avtomobilska razstava se je v bavarsko mesto preselila iz Frankfurta. Pred meseci smo poročali o nekaterih odpovedih podjetij, zdaj pa na vrata trka četrti val in  tem precej negotovosti. Organizatorji upajo, da bo dogodek potekal brez težav, prav zaradi manjšega števila obiskovalcev. Kaj vse bomo videli na dogodku, ki bo zaživel med sedmim in dvanajstim septembrom?

Nekaj odpovedi za manjše število

Najprej se bomo lotili vseh odpovedi. V Münchnu ne bo prisotnega koncerna Stellantis, ki vsebuje znamke Citroen, Fiat, Jeep, Opel in Peugeout. Volkswagnov koncern pa je napovedal nekoliko manjšo zasedbo.

Audi Grand Sphere

Audijeva vizija za električno, samostojno in luksuzno različico modela A8. Pod skrivnim imenom Landjet, je to prvi izmed treh konceptov z imenom Sphere, ki jih bo pokazal Audi.

Audi Grand Sphere
Audi Grand Sphere

Daciin enoprostorec

Razkrili bodo sedem sedežni družinski avto, ki nima veliko povezav s prihajajočim Bigsterjem SUV. Po napovedih naj bi bil eden izmed tistih, ki bi Sanderu sledil v svet hibridov.

Daciin enoprosotrec
Daciin enoprosotrec

Mercedes-Benz EQE

Direkten rival Teslinega modela S je Mercedesov EQE, ki ga bo možno kupiti naslednje leto. Praktično E-Classa in cena avta, ki bo kmalu dobil tudi SUV različico.

Mercedes Benz EQE
Mercedes Benz EQE

Mercedes-AMG EQG

Čeprav so ga predstavili kot samostojen koncept, pa ne pričakujemo, da bo presenetljivo drugačen kot tisti, ki je že na voljo. Bomo videli, kaj nam bo ponudil.

Mercedez AMG EQG
Mercedes AMG EQG

Mercedes-Maybach EQS SUV

Del Mercedesove napovedi o elektrifikaciji flote je prav luksuzni SUV. Z njim želijo konkurirati sorodniku BMW iX. Ponovno rojstvo Maybacha morda?

Mercedes Maybach EQS SUV
Mercedes Maybach EQS SUV

Renault Megane E-Tech

Prvi električni terenec francoskega proizvajalca, ki bo na voljo z naslednjim letom. Ker naj bi stal na istem podvozju kot Nissan Ariya, se že napoveduje štiripogonska različica.

Renault Megane E-Tech
Renault Megane E-Tech

Smart SUV

Prvič po pridružitvi Mercedesa in Geelyja, se bo znamka Smart predstavila na nekem avtomobilističnem dogodku. O tej električni neznanki smo že pisali na naši strani.

Novi Smart bo kompaktni SUV
Novi Smart bo kompaktni SUV

Porschejev neznani koncept

Porsche je le nekaj dni nazaj na svojih družbenih profilih objavil rdečo fotografijo še nepoznanega vozila. Zavit v tančico skrivnosti, bo Porschejev futuristični model, prikazan šestega septembra.

Porschejev koncept
Porschejev koncept

IAA Mobility 2021

Dogodek bo potekal v bavarski prestolnici od 7. do 12. septembra. Na njem bo poleg avtomobilizma predstavljenih tudi nešteto drugih vizij. Oboževalci so že navdušeni.

Prejšnji članekCeste iz odpadnega papirja so lahko nova prihodnost
Naslednji članekTudi v Mariboru bo kmalu možna izposoja koles
Žiga Kastelic

SEO urednik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.