Dacia izdelavo priljubljenega modela seli v Afriko

Dacia seli proizvodnjo Joggerja v Maroko
Dacia seli proizvodnjo Joggerja v Maroko Foto: on dacia

Ob napovedi romunske znamke, da bo zelo kmalu tu model Dacia Bigster, so zdaj sporočili še nekaj novosti. Dodatno so premešali proizvodnjo tudi v pričakovanju terenca iz C-segmenta, ki prihaja leta 2025. Iz romunije se zdaj izdelava Dacie Joggerja seli v Afriko.

Ob pričakovanju SUV modela, Jogger odhaja v Afriko

Ob pripravi romunskega podjetja na začetek proizvodnje novega športnega terenca se proizvodnja za določene modele seli iz Romunije. Prihajajoči športni terenec (SUV-C) srednje velikosti bo slonel prav na modelu Bigster, o katerem smo že pisali.

Težko pričakovani Dacia Bigster bo ohranil nizke cene

Terenca bodo izdelovali v Romuniji, natančneje v tovarni Mioveni. Ker pa gre za manjšp tovarno, ki istočasno ne more izdelovati dveh modelov z visoko količino prodaje, se proizvodnja priljubljenega modela seli drugam. »Nastradal« je Dacia Jogger, ki se seli v Afriko. Kam točno?

Proizvodnja Joggerja se seli v Maroko, kar je vsekakor manjše presenečenje. Tovarno v Tangerju je Dacia zagnala pred enajstimi leti, trenutno pa se tam izdeluje Dacia Sandero. In selitev Joggerja na afriški kontinent pomeni, da se bo ob prihajajočem terencu v Romuniji izdeloval še Duster.

Dacia Jogger bo izdelovan v Maroku
Dacia Jogger bo izdelovan v Maroku Foto: on dacia

Daciina tovarna v Maroku z ničelnim ogljičnim odtisom

»Osredotočeni smo na ofenzivo v segmentu C, temu primerno razvijamo industrijski načrt in ob tem še naprej ostajamo zvesti našim temeljnim vrednotam: kupcem ponujati bistveno z najboljšim razmerjem med uporabno vrednostjo in ceno,« je povedal generalni direktor Dacie, Denis le Vot. Istočasno je bil tudi poln hvale na račun maroške tovarne, ki deluje z ničnim ogljičnim odtisom.

Prejšnji članekPokemoni, retro fotoaparati, lego kocke … Če imate te predmete iz 90-ih, lahko obogatite
Naslednji članekKoliko lahko prihranite z nakupum ustreznih oken?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.