Težko pričakovani Dacia Bigster bo ohranil nizke cene

Dacia Bigster bo prišel leta 2025
Dacia Bigster bo prišel leta 2025 Foto: on dacia

Dacia Bigster je eden najbolj pričakovanih vozil prihodnjih let. Gre za enega od treh vozil, ki jih bo Dacia izdala v naslednjem obdobju. Slednje bo zapisalo njihov dodaten delež v segmentu C in hkrati ipolnjevalo njihovo obvezo do dostopnosti.

Dacia Bigster bo nov član romunske družine

Tako bo Dacia z Bigsterjem dodala vozila v segment, kjer trenutno obstaja le Duster. S tem bo povečala svojo prepoznavnost širom Evrope in si omogočila tekmovanje z znamkami Škoda in Suzuki, ki prav tako ciljajo na dostopnost širši publiki.

Bigsterja lahko nekoliko primerjamo z modeloma 5008 in Kodiaq, ki spadata k Peugeotu oziroma Škodi. Šlo bo za največji in najdražji model v portfolju romunskega podjetja, njegov prihod pa lahko pričakujemo v prvi polovici leta 2025. Kljub velikosti in pripadajočemu segmentu bo nosil podobnosti in simbol Dusterja, Sandera in Joggerja. Dostopnost in videz znamke bosta še vedno opazna elementa.

Dacia Bigster bo postavljen na isti CMF platformi kot Renaultova vozila in Nissan X-TRail. Od same zasnove je ustvarjen z mislijo na dostopnost, predvsem cenovno.

Dacia Bigster
Dacia Bigster Foto: on dacia

Bigster bo ohranil cenovno dostopnost Dacie

»Zavedamo se, da je cenovna dostopnost ključna za naše stranke, zato cenovna znamka ne sme biti samo posledica naših tehnoloških odločitev,« je povedal Xavier Martiner iz oddelka za marketing pri Dacii. »To mora biti že postavljeno v zasnovo, še preden stopimo do naših inženirjev in mojstrov,« je še dodal.

Kot sta še vedno cenovno dostopna Sander in Duster, bo tudi Bigster poskušal na isti način. Prav z nižjo ceno si bo poskušal vzeti svoj kos pogače na tržišču. Pri podjetju so že povedali, da bo njegova cena nekoliko višja od Dusterja, ki vstopa že v svojo tretjo generacijo.

Novi Dacia Bigster
Novi Dacia Bigster Foto: on dacia

Uspešnost romunske Dacie v letu 2022

V letu 2022 je Dacia zapisala 6,8-odstotni dvig prodaje s 573,800 prodanih primerkov. S tem je bila tretja najbolj prodajana znamka na Stari celini. Tako bo tudi Dacia Bigster ceno ohranil dostopno in s tem Dacii omogočil dodaten dvig prodaje – če bo šlo vse po sreči.

Veliko o zmogljivosti in podrobnostih Dacia Bisgter še ni razkril. Verjetno bo ponujal pogon na štiri kolesa in nekakšen električni pogon. Tu se najverjetneje povezuje z Dacia Jogger hibridom, ki je postal prvi električni avto romunske znamke.

Prejšnji članekZ obnovo starih zgradb bi Slovenija do leta 2050 lahko prihranila kar 1,07 milijarde evrov
Naslednji članekŠest napak pri nakupu in nameščanju zaves

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.