Kako pogosto menjati brisače, krpe in posteljnino?

Brisače, posteljnina, kuhinjske brisače in krpe .. kako pogosto jih je treba mnjati in oprati’

Brisače

Prav vsakič, ko se obrišete v brisačo, se pri drgnjenju odlušči nekaj odmrle kože. Koža ostaja na brisači, ki je po brisanju vlažna in ustvarjajo se idealni pogoji, v katerih se razmnožujejo bakterije. Kmalu začne brisača smrdeti. Brisanje v takšno brisačo je vse prej kot primerno in zdravo. Menjajte jih na 2 dni, da bi odstranili neprijeten vonj in razmnoževanje bakterij, pa med pranjem pri nizki temperaturi (do 60 stopinj Celzija) dodajte pol skodelice sode bikarbone. Vsake toliko jih operite pri najvišji temperaturi.

Kuhinjske krpe

Kuhinjsko krpo uporabite za brisanje posode, kapljic s pipe in umivalnika, občasno z njo obrišete kuhinjski pult … in roke. Kuhinjske krpe so lahko pravo leglo bakterij! Najbolje bi bilo imeti ločene krpe: eno za roke, drugo za hrano, tretjo za brisanje površin, dodatno pa za brisanje posode. In kako pogosto naj bi jih menjavali? Najbolje kar vsak dan!

>> Preberite več: 

Posteljnina

Med spanjem se potimo, nekateri se tudi slinijo. Analize posteljnine so pokazale, da se na njej najdejo tako slina kot pot, urin, genitalne tekočine kot fekalni delci. Če posteljnine ne menjamo dovolj pogosto, se ta umazanija prenaša (in vpija) v žimnico, blazino in odejo, kasneje tako tudi čista posteljnina ne pomaga več zadrževati umazanije stran od našega telesa. V izogib spanju v nehigienskih razmerah naj bi posteljnino zamenjali enkrat tedensko.

Urednica portala MojPrihranek.si

Prejšnji članekPoskrbite za trato v jesenskem času!
Naslednji članekKmalu izplačilo sredstev čebelarjem

Urednica portala MojPrihranek.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.