Kaj vse moram pripraviti za barvanje sobe?

Barvanje sobe ali katerih koli drugih prostorov ni vedno lahka naloga. Še težja postane, če ne želite naslednja dva dni čistiti barvnih madežev iz tal in drugih elementov. Po tem, ko ste kupili vse barve in si prižgali glasbo, ki bo igrala v ozadju, je treba samo še začeti z barvanjem. No, ne ravno takoj. Še prej se je treba držati teh korakov.

Pripravite prostor

  • Vse v sobi prekrijte s folijo ali kakšnim drugim pregrinjalom, ki ga imate na voljo. Tako vam ne bo treba posebej paziti pri barvanju in packanju.
  • Preproge potegnite stran od sten. Tako barva ne bo stekla po steni, za folijo in na vašo preprogo. Obenem pa lahko še enkrat očistite stene. Saj veste, za vsak slučaj.
  • Robove pohištva, folije in še česa prelepite z zaščitnim trakom. To bo še olajšalo čiščenje po končanem beljenju.
  • Zaščitite tudi sebe. Nadenite si zaščitno obleko za celotno telo, ki barvi ne bo pustilo, da se vas dotakne. Obenem pa se vam ne bo treba preoblačiti v stare obleke.

Barvanje prostorov

Kako barvati les?

Les mora biti gladek, suh, brez prahu in orodje mora biti čisto. S tem si boste prihranili veliko ur popravljanja napak in grudic.

Najbolje je, če si preberete še naš prispevek z Nasveti za barvanje lesenih ograj in površin. Tam boste našli vse namige in nasvete za barvanje lesa.

Izbira barve

Najtežji del barvanje je izbira same barve, a to ste morali rešiti že takoj na začetku. Če slučajno še niste, smo ob vaši strani. Preberite si še vodič po izbiri barv za vašo hišo.

Žiga Kastelic

SEO urednik

Prejšnji članekKaj sadimo pozimi?
Naslednji članekPolovica ljudi nima ustreznih sanitarij
Žiga Kastelic

SEO urednik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.