Kakšna garažna vrata izbrati

Outdoor living spaces with adding dimension to garden design, 3d exterior with complete lighting
Foto: ThreeDiCube iz iStock

Ko izbiramo garažna vrata, je treba upoštevati več dejavnikov:

  • slog vašega doma,
  • proračun in
  • vaše osebne želje.

Nekatere priljubljene možnosti

Rolo garažna vrata

Ta vrata so izdelana iz več vodoravnih letev, ki se navijajo navzgor in navzdol, da se odpirajo in zapirajo. So dobra izbira za lastnike stanovanj, ki želijo preprosta vrata, ki so zelo nezahtevna za vzdrževanje in ne zavzamejo veliko prostora.

Sekcijska garažna vrata

Ta vrata so izdelana iz več plošč, ki se premikajo gor in dol v navpični smeri. So priljubljena izbira, ker jih je enostavno upravljati in jih je mogoče opremiti z avtomatskim odpiranjem, poleg tega pa so na voljo v številnih barvah.

Masivna lesena garažna vrata

Ta vrata so tradicionalnega, “staromodnega” videza in lično oblikovana. Ker so narejena iz lesa, lahko domu dodajo pridih elegance.

Steklena garažna vrata

Ta vrata so v celoti ali delno izdelana iz stekla, ki omogoča vdor naravne svetlobe v garažo. So dobra izbira za lastnike stanovanj, ki želijo svojemu domu dodati sodoben pridih. O vseh prednostih in slabostih steklnih vrat preberite TUKAJ.

Dvižno nihajna vrata

Običajno gre za pločevinasta vrata, ki so izdelana iz enega kosa in niso izolirana ter ne tesnijo, zato se priporočajo za vgradnjo v neizolirane in neogrevane garaž ter druge garaže, kjer je priporočljivo zračenje. Dvižno nihajna vrata se odpirajo vertikalno navzgor in potrebujejo dovolj prostora za odpiranje. Lahko se vgradijo pred, v ali za odprtino.

Preden se odločite, katera vrata izbrati, je pomembno, da temeljito raziščete vse možnosti in jih med seboj primerjate. Na kaj biti pozosebej pozorni, preberite TUKAJ.

Kaj pa cena garažnih vrat?

Rolo garažna vrata so običajno cenovno najugodnejša možnost. So dobra izbira za lastnike stanovanj, ki imajo omejen proračun in želijo preprosta vrata, ki ne potrebujejo veliko nege in vzdrževanja.

Relativno ugodna možnost so tudi sekcijska garažna vrata. So priljubljena izbira, ker jih je enostavno upravljati, vzdrževanje pa je nezahtevno.

Masivna lesena garažna vrata so na splošno dražja. Nekoliko zahtevnejša so tudi za vzdrževanje.

Steklena garažna vrata so običajno najdražja možnost. Ta vrata so v celoti ali delno izdelana iz stekla, zaradi česar so vrhunska izbira. V prostor puščajo večjo količino naravne svetlobe, tako da je ta lahko večstransko uporaben.

Na splošno bodo stroški garažnih vrat odvisni od izbire materiala, velikosti in sloga vrat. Pomembno je, da razmislite o svojem proračunu in primerjate cene različnih proizvajalcev, preden se odločite.

Urednica portala MojPrihranek.si

Prejšnji članekVzgoja božične zvezde
Naslednji članekOdlična novica za Eko sklad in vse nas!

Urednica portala MojPrihranek.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.