Odlična novica za Eko sklad in vse nas!

Eko sklad je prejel povečanje namenskega premoženja in kapitala. To so seveda dobre novice za tiste, ki bi si želeli v prihodnje koristiti sredstva Slovenskega okoljskega javnega sklada. Kako in zakaj je prišlo do tega?

Poleg Eko sklada tudi prerazporeditev proračuna

Vlada Republike Slovenije je na seji vladnih odborov prerazporedila sredstva državnega proračuna. Na tej isti seji je povečala tudi namensko premoženje in kapital Eko sklada. Še preden se posvetimo skladu nekaj besed o prerazporeditvi sredstev vladnega proračuna.

  • Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je prerazporedila 21,7 milijona evrov za izplačilo povečanega dela prejemkov upokojencev in prejemkov nadomestil iz invalidskega zavarovanja v mesecu decembru.
  • Ministrstvu za zdravje je vlada prerazporedila 5,1 milijona evrov. Sredstva bodo namenjena za plačilo zahtevka na podlagi 15. člena Zakona o nujnih ukrepih za zagotovitev stabilnosti zdravstvenega sistema za opravljene storitve nad rednim obsegom zdravstvenih programov v mesecu septembru.
  • Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti je vlada prerazporedila dobrih 900 tisoč evrov. Sredstva bodo namenjena za pokritje zakonskih obveznosti do Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje.

eko sklad

Eko sklad s povečanjem namenskega premoženja in kapitala

Poleg prerazporeditve proračuna je vlada odločila, da se namensko premoženje in kapital Eko sklada, Slovenskega okoljskega javnega sklada, povečata z izplačilom sredstev v višini 46.038,23 evra s proračunske postavke – Dokapitalizacija Ekološko razvojnega sklada RS.

Namenjeno bo kreditiranju različnih okoljskih naložb, predvsem naložb v ukrepe obnovljivih virov energije z namenom zmanjševanja emisij toplogrednih plinov.

Vsako povečanje sklada namenskega premoženja Eko sklada pomeni povečanje sredstev, ki se jih lahko podeljuje z ugodnejšo obrestno mero.

Prejšnji članekKakšna garažna vrata izbrati
Naslednji članekNajboljši in najhitrejši načini za odstranjevanje ledu z avtomobilskih stekel

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.