Vsestranska uporaba mila

Ne, navadno milo ni koristno le za zagotavljanje higiene. Doma ga lahko uporabite v številne namene – z njim lahko tako odganjate insekte kot tudi opravite manjša popravila. 

Neprijeten vonj obutve

V kolikor imate težave s prekomernim znojenjem stopal in vaši čevlji zaudarjajo, postavite preko noči v vsak čevelj po en kos suhega mila. Do jutra bo vsrkal neprijetne vonjave in ostal bo le svež vonj po milu.

Neprijeten vonj oblačil

Vsi poznate verjetno vonj oblačil, ki dalj časa stojijo v omari. Brez skrbi, ni jih treba ponovno prati, če so sicer čista. V omaro postavite kos suhega mila in oblačila bodo prijetno zadišala.

>> Preberite več: Triki, da bo perilo dalj časa sveže

Praske na zidu

V kolikor so na vašem belem zidu nastale drobne praske (sledi nogtov, potegov z ostrim predmetom ipd.), jih lahko preprosto zapolnite z milom. Prepričajte se le, da je tudi milo, s katerim boste pdrgnili po praskah, belo! Milo odrgnite po steni in ostružke, ki nastanejo, s prstom previdno potisnite v razpoke. Tako zapolnjenih pprask na zidu skorajda ne boste več opazili.

Škripanje vrat

Škripajoče tečaje vrat ali oken natrite z milom in tečaji bodo znova gladko in tiho delovali.

>> Preberite več: Za svež vonj doma

Zatikanje zadrge

Zadrg ne najdemo le na hlačah in jaknah, temveč tudi pri oblzinjenem pohištvu – blazine stolov, na sedežni garnituri ipd. V kolikor se pri zapenjanju (ali odpenjanju) zadrga zatika, nikar ne vlecite na silo, saj jo boste oškodovali. Po zadrgi raje podrgnite s suhim milom. Zadrga bo namaščena in odpiranje ter zapiranje bo znova gladko.

Čiščenje črepinj

Ste razbili steklen kozarec, krožnik, skodelico? Namesto da panično iščete še zadnje črepinje in jih pometate, pri tem pa na tleh ostajajo drobceni delčki, preprosto po tleh podrsajte z vlažnim milom. Črepinje se bodo prilepile nanj. Uporabljeno milo zavrzite, po tleh pa boste brez strahu lahko spet hodili tudi bosi.

>> Preberite več: Vsi načini uporabe sode bikarbone

Pik komarja

Verjeli ali ne, milo pomaga tudi pri pikih komarjev. Na mesto pika nanesite malo vlažnega mila. Rdečica in srbečica bosta hitro izginili.

Poznate še kakšen način uporabe navadnega mila’ Veseli bomo vsakega napotka!

Urednica portala MojPrihranek.si

Prejšnji članekBomo letos manj gradili?
Naslednji članekIdealna šoba za šolarja

Urednica portala MojPrihranek.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.