Najboljša talna obloga za kopalnico in trendi 2023

Couple using the bathroom together
Foto: grinvalds iz iStock

Najboljša talna obloga za kopalnico je tista, ki je

  • odporna na vlago
  • odporna na vodo ter
  • ima dober oprijem, da preprečuje zdrs.

Med najbolj priljubljenimi talnimi oblogami za kopalnice so keramične ploščice, vinilne plošče, kamniti in leseni podi ter mikrocement.

1Keramične ploščice

Scandinavian loft style bathroom 3d render,There are white brick wall, black and white tile floor pattern, There are black metal frame window nature light shining into the room.
Foto: runna10 iz iStock

Keramične ploščice so že dolgo časa priljubljena izbira za kopalnice, saj so odporne na vlago, enostavne za čiščenje in na voljo v številnih barvah, vzorcih in velikostih.

2Vinilne plošče

A bathtub in a bathroom with laminate flooring and ceramic tiled wall, a loft style apartment
Foto: Wirestock iz iStock

Vinilne plošče so priljubljena izbira za tiste, ki iščejo bolj mehko in toplejšo oblogo. Vinilne plošče so na voljo v različnih vzorcih in barvah, so odporne na vlago in precej trpežne.

3Kamniti in leseni podi

hotel bathroom toilet with rusted steel tile walls, black tile floor, Shower near the window and sink on wooden countertop with round mirror. with wooden decoration 3d rendering

Kamniti in leseni podi so luksuznejša izbira za kopalnico in lahko dodajo naravni videz in občutek v prostoru. Obe oblogi zahtevata redno vzdrževanje in zaščito pred vlago, vendar lahko trajata več let.

4Mikrocement

Modern Japandi bathroom interior design in white tones, white polished concrete floor, microcement walls. Japandi or Wabi sabi concept

Mikrocement je relativno nova izbira za kopalniške talne obloge in je priljubljen zaradi svojega sodobnega in minimalističnega videza ter enostavnega vzdrževanja. Vendar pa je ta vrsta obloge bolj občutljiva na udarce in praske kot druge možnosti.

5Trendi 2023

Kar se tiče trendov za leto 2023, lahko pričakujemo, da bodo priljubljene nevtralne barve, kot so sive, bele in celo črne, v kombinaciji z bolj drznimi barvami, kot so zelena, modra in rdeča.

Večina se vseeno odloča za ‘varno izbiro’, torej za obloge z enotnim vzorcem, vendar so vse bolj priljubljeni tudi vzorci v obliki mozaika ostali retro vzorci. V kombinaciji z naravnimi materiali, kot so les, kamen in steklo, ne morete zgrešiti. Za bolj industrijski videz oziroma če želite uporabiti material, ki je trpežen in ne terja veliko energije in stropkov za vzdrževanje, je odlična izbira tudi mikrocement.

Trendi kopalnic 2023

Kakšno kuhinjsko stensko oblogo izbrati

 

Nadja Jurca

Urednica portala MojPrihranek.si

Prejšnji članekKaj pravite na kolesarjenje med spletnim sestankom?
Naslednji članekSedežna garnitura: kaj upoštevati in kakšne so optimalne mere?

Urednica portala MojPrihranek.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.