Trendi kopalnic 2023

3d render of modern bathroom
Moderne kopalnice bodo prostor razvajanja. Foto: Hayriye Tellioğlu on iStock

Kopalnice so se iz funkcionalnega prostora malodane razvile v oaze razvajanja. Strokovnjaki pri The Bathroom Showroom so napovedali nove trende kopalnic. Kako bodo izgledale v prihajajočem letu?

1Nove tehnologije in wellness

close up view of smart toilet seating with washing, cleaning, drying functions and ability to use it for child and women
Trend pametnih kopalnic je v porastu. Foto: Anney_Lier on iStock

Marsikateri, ki na novo opremlja kopalnico, se odloči za kakšno od novih pametnih tehnologij. Tako bo več digitalnih tuš kabin, Bluetooth luči in ozvočenja, Japonci pa ne bodo edini s pametnimi straniščnimi školjkami. Veliko novih kopalnic stremi k spajevskemu ambientu, zato povpraševanje po tropskih tuših in slapovih ne bo usahnilo.

2Razsvetljava

Modern bathroom with wooden style tiles in shower cabin next to big, round mirror with led light above washbasin
Kopalnice bodo opremljene s pametno tehnologijo – od tuš kabine do ogledal. Foto: in4mal on iStock

Kdor ima v kopalnici ogledalo, se mu razsvetljava ne zdi nepomembna. V letu 2023 ostaja trend pametnih lučk. V povezavi z novimi tehnologijami so razsvetljena ogledala, tudi tista z raznimi učinki, dobra izbira.

3Japandi

Modern bathroom interior design with nature view background. Sinks, bathtub and shower. Stone tile on wall and floor. 3d rendering illustration.
Moderna kopalnica v minimalističnem stilu. Foto: Victoriia Kovalchuk on iStock

Japandi ostaja priljubljen slog opremljanja vseh prostorov (v 2023 bo zaželjen tudi v kuhinjah). Združuje skandinavski in japonski minimalistični pristop, obenem pa poudarja povezanost z naravo. Ker pohištvo ni nagneteno in prostor to dopušča, lahko okoli kopalne kadi pustiš veliko prostora – trend kopalne kadi v osrčju kopalnice ostaja. Nevtralne barve, značilne za japandi, so sproščujoča spajevska nota, ki pritiče današnji kopalnici.

4Svetle barve

Občutek topline, ki ga danes terjamo od bivalnih prostorov, izpodriva prej dominantno, vse-belo kopalnico. Kremne barve in nežni roza odtenki v kombinaciji s kakšno drugo nevtralno barvo dajejo prostoru pomirjujoč vtis.

5Naravni videz

bathtub, bathroom, interior design
Naravnemu videzu se lahko hitro približaš z imitacijami kamna, ali v kopalnico postaviš rože. Foto: PIRO4D on Pixabay

Trajnostni trend podobno kot japandi teži k temu, da v notranje prostore vnesemo kanček narave. Tudi v kopalnici so dobrodošle rastline. Ploščice naravnega videza (na primer take, ki spominjajo na kamenčke) ugodijo temu trendu in vnesejo v prostor nekaj dinamičnosti.

6Mehkoba in združevanje stilov

Stroge linije in toge oblike ostajajo v 2022. Z malo zaobljenosti vneseš v prostor mehkobo, tako bo kopalnica v trenutku dobila naravnejši, bolj sproščen pridih. Manj strogosti je pričakovati tudi pri združevanju stilov. Združevanje različnih tekstur površin in barv je dobrodošlo.

Niki Hüll

Junior novinar

VIRWoman and Home
Prejšnji članekKako učinkovito odstranti vodni kamen in preprečiti nastanek vodnega kamna
Naslednji članek10 nasvetov za vedno čisto in organizirano kuhinjo

Junior novinar

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.