Veste, čemu služi tretji predalček dozirne posodice pralnega stroja?

Dirty moldy washing machine detergent and fabric conditioner dispenser drawer compartment close up. Mold, rust and limescale in washing machine tray. Home appliances periodic maintenance.
Foto: Iuliia Mikhalitskaia iz iStock

Pralni stroj je zagotovo eden pomembnejših aparatov v vsakem gospodinjstvu. Omogoča učinkovito pranje oblačil in drugih tkanin ter prihrani resnično ogromno časa, ki bi ga sicer porabili za ročno pranje. Vendar pa za učinkovito uporabo pralnega stroja potrebujete ustrezno znanje o tem, kako ga uporabljati. Ena od ključnih stvari, ki jih je preprosto treba razumeti, je predalček za doziranje pralnega sredstva. Veste, čemu služi kateri od razdelkov?

Pralni stroji imajo običajno dva glavna predalčka za pralni prašek ali tekočino ter za tekočino za izpiranje. Tretji predalček, ki ga najdemo na nekaterih pralnih strojih, je namenjen za doziranje pralnega sredstva za posebne namene, kot so predpranje, beljenje ali dodajanje mehčalca.

Kako odstraniti plesen in umazanijo iz predalčka za prašek

Ta predalček se uporablja za doziranje drugih vrst pralnih sredstev, kot so pralni praški za predpranje, belila ali mehčalci. Pri uporabi tega predalčka je pomembno, da uporabite pravilno količino sredstva in da sledite navodilom za uporabo, ki so navedena na embalaži sredstva.

Kako preveriti, ali perete s premalo, preveč ali ravno prav praška?

Če želite zagotoviti dolgo življenjsko dobo in učinkovitost vašega pralnega stroja, je pomembno, da ga pravilno uporabljate ter da ga redno vzdržujete in čistite.

Vzdrževanje pralnega stroja

Nadja Jurca

Urednica portala MojPrihranek.si

Prejšnji članek5 načinov, kako prihraniti pri poročni fotografiji
Naslednji članek5 nasvetov za prodajo avtomobila
Nadja Jurca

Urednica portala MojPrihranek.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.