Kako očistiti Dolce Gusto Lumio? Odstranjevanje vodnega kamna (VIDEO)

Čiščenje Dolce Gusto Lumio
Čiščenje Dolce Gusto Lumio Foto: on dolcegusto

Dolce Gusto Lumio je kavni aparat, ki se od ostalih pri znamki razlikuje po svoji prepoznavni podobi. Kot vsak drug Dolce Gusto pa se tudi Lumio umaže oziroma bolje rečeno, nabere vodni kamen. Redno odstranjevanje vodnega kamna iz aparata Dolce Gusto je ključnega pomena za podaljšanje življenjske dobe aparata in zagotovi, da še naprej proizvaja visokokakovostno in okusno kavo.

V prispevku najdete navodila za čiščenje Dolce Gusto Lumio kavnega aparata. Več o tem, kdaj očistiti vaš Dolce pa v našem prispevku Kdaj očistiti Dolce Gusto kavni aparat? Obstaja preprosta enačba.

Redno odstranjevanje vodnega kamna iz aparata Dolce Gusto je ključnega pomena za podaljšanje življenjske dobe aparata in zagotovi, da še naprej proizvaja visokokakovostno in okusno kavo.

Navodila za čiščenje Dolce Gusto Lumio

Postopek odstranjevanja vodnega kamna traja približno 20-30 minut. Priporočamo, da najprej odstranite vodni kamen, nato pa si vzemite dodaten čas za čiščenje celotne enote. Ko pripravljate mešanico za odstranjevanje vodnega kamna, ne pozabite prebrati navodil, da določite pravilno razmerje vode in čistila.

 1. Izpraznite pladenj za kapljanje in se prepričajte, da ste iz pladnja odstranili zadnjo kapsulo. Spodaj postavite prazno 1-litrsko ali večjo posodo.
 2. Rezervoar za vodo napolnite s približno 500 ml čiste vode in raztopino za odstranjevanje vodnega kamna. Temeljito premešajte in posodo vrnite v kavni aparat.
 3. Plastični lij za odstranjevanje vodnega kamna vstavite v držalo za kapsule. Če ste izgubili svojega, ni hudega, preverite le, da ne bo preveč škropljenja.
 4. Najprej se prepričajte, da je stroj izklopljen. Za začetek odstranjevanja vodnega kamna potisnite ročico do konca na desno (VROČE) stran in jo tam držite 10 sekund. Indikatorske lučke bodo počasi ugasnile, kar pomeni, da je aktiven način odstranjevanja vodnega kamna.
 5. Začnite z vročim odstranjevanjem vodnega kamna. Potisnite ročico na desno (VROČE) stran in pustite, da stroj deluje 2 minuti.
 6. Nato izvedite hladno odstranjevanje vodnega kamna. Potisnite ročico na levo (HLADNO) in pustite, da stroj deluje 2 minuti.
 7. Aparat pustite stati 2 minuti, da začne učinkovati sredstvo za odstranjevanje vodnega kamna. Indikatorska lučka se spremeni iz oranžne v zeleno, ko »poteče čakalna doba«.
 8. Izpraznite rezervoar za vodo in ga temeljito očistite. Napolnite s svežo vodo.
 9. Ponovite koraka 5 in 6, da izvedete vroče in hladno izpiranje.
 10. Odstranite lijak za odstranjevanje vodnega kamna iz držala za kapsule. Izperite držalo za kapsule in ga vstavite v stroj.
 11. Ponovno napolnite rezervoar za vodo s svežo vodo in obrišite zunanjost stroja

Čestitke! Uspešno ste očistili svoj kavni aparat Dolce Gusto Lumio.

Dolce Gusto Lumio in odstranjevanje vodnega kamna
Dolce Gusto Lumio in odstranjevanje vodnega kamna Foto: on dolcegusto

Video navodila za čiščenje Dolce Gusto Lumio

Marsikdo si lažje zapomni navodila, če so ta praktično prikazana v videju. Spodnji posnetek je uradno navodilo za odstranjevanje vodnega kamna pri Dolce Gusto Lumio.

Descale your NESCAFÉ® Dolce Gusto® Lumio coffee machine by Krups®

Žiga Kastelic

SEO urednik

Prejšnji članekTo so triki, s katerimi boste v trgovini prepoznali slaba oljčna olja, prvi je najenostavnejši
Naslednji članekKakšne so prednosti suhega estriha?
Žiga Kastelic

SEO urednik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.