10 nasvetov za vedno čisto in organizirano kuhinjo

kuhinja

Kuhinja je eden izmed najbolj uporabljanih prostorov v hiši, zato lahko kaj hitro postane tudi eden najbolj neurejenih in umazanih prostorov. Ohranjanje čiste in organizirane kuhinje je bistvenega pomena tako iz estetskega kot tudi higienskega in funkciopnalnega vidika.

V nadaljevanju najdete 10 hitrih nasvetov za vso družino, da bo vaša kuhinja vselej urejena in čista.

  1. Držite se rednega urnika čiščenja: Vzpostavite dnevni, tedenski in mesečni urnik čiščenja in za različna opravila, kot je brisanje pultov, pomivanje posode in globinsko čiščenje pečice. Opravila lahko porazdelite med družinske člane.
  2. Redno pospravljajte navlako: znebite se predmetov, ki jih ne uporabljate več ali jih ne potrebujete več, kot so stare naprave, hrana s potečenim rokom uporabe in posoda, ki je ne potrebujete več. Hrano s krajšim room uporabe postavite na police spredaj, z daljšim pa zadaj. Z načrtovanjem obrokov lahko pomembno vplivate na zmanjšanje količine prehrambenih izdelkov doma in na količino zavržene hrane.
  3. Uporabite rešitve za shranjevanje: Investirajte v rešitve za shranjevanje, kot so police, stojala in zabojniki, da bo vaša kuhinja organizirana in da boste lažje našli tisto, kar potrebujete.
  4. Izkoristite navpični prostor: izkoristite navpični prostor tako, da obesite lonce in ponve, namestite stenske police ali uporabite viseče košare za sadje in zelenjavo. Tudi z zaprtjem prostora nad omaricami, če te ne segajo do stropa, lahko pridobite dodaten prostor za shranjevanje predvsem tistih predmetov, ki niso pogosto v uporabi.
  5. Najpogosteje uporabljeni predmeti naj bodo na dosegu roke: Pogosto uporabljeni predmeti, kot so posoda, pripomočki in kuharski pripomočki, naj bodo na dosegu roke, da vam ne bo treba brskati po omarah in predalih. Prihranili boste čas in ob iskanju posode ne boste razmetali vseh polic in predalov.
  6. Uporabite prozorne posode za shranjevanje: uporabite prozorne posode za shranjevanje suhih izdelkov, kot so moka, sladkor in testenine, da boste lahko videli, kdaj vam zmanjkuje zalog in morate obnoviti zaloge.
  7. Uporabite organizatorje predalov: uporabite organizatorje predalov, da bodo posoda in drugi majhni predmeti v redu in da jih boste zlahka našli.
  8. Izkoristite pomivalni stroj: pomivalni stroji so odličen način za prihranek časa in energije pri čiščenju posode. Izkoristite ga v največji možni meri in poskrbite, da bo tudi čist. TUKAJ najdete nasvete za vzdrževanje in čiščenje pomivalnega stroja.
  9. Čistite sproti: Čistite sroti med kuhanjem, redno brišite pulte, pomijte posodo čim prej po obedu in sproti pospravljajte stvari na svoje mesto. Tako bo veliko lažje vzdrževati čisto in organizirano kuhinjo.
  10. Uporabljajte čistila: uporabljajte čistila, posebej zasnovana za kuhinjo, kot so razmaščevalci, razkužila in čistila za nerjaveče jeklo, da bo vaša kuhinja čista in higienična.

Urednica portala MojPrihranek.si

Prejšnji članekTrendi kopalnic 2023
Naslednji članekPantonova barva leta 2023 v prostor vnaša pozitivno energijo

Urednica portala MojPrihranek.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.