Slovenci izumili čistilec vode na pipi

Voda je naravna dobrina, brez katere ni življenja za nobeno živo bitje na našem planetu. Je tudi edina dobrina na svetu, ki ni nadomestljiva, kar pomeni, da jo moramo še posebej paziti, spoštovati in ne onesnaževati. Za dobro pitno vodo pa velja, da ima temperaturo med 8 in 12° C.

Vendar še zdaleč ni vseeno kakšno vodo pijemo. Javno dostopni podatki analiz vode kažejo, da praktično vsa pitna voda vsebuje poleg v vodi netopnih delcev še klor, pesticide, škodljive organske spojine in težke kovine. Prav v ta namen so za filtriranje in čiščenje vode na voljo vodni filtri, ki po večini delujejo na sistemu absorcije. S filtracijo povzročijo, da se izločijo iz vode dobri in slabi elementi, ki so prisotni v vodi in ob enem povzročajo tudi skoncentirano kopičenje bakterij in ostale nesnage v samem filtru, ki posledično ustvarijo leglo bakterij.

Skupina slovenskih izumiteljev je ravno zato zadnjih nekaj let delala na tem, da so s čiščenjem vode dobili približek naravni vodi, z boljšo molekularno strukturo. Kinetic reactor je posebna mrežica nameščena na pipo, ki očisti in pripravi vodo brez kemije in filtriranja, da je voda iz pipe kakovostna.

Filter Kinetic Reactor ob kozarcu vode

Kinetic reactor na pipi omejuje nalaganje vodnega kamna, odstranuje neželene anorganske (npr. železo) in organske (degradacija kompleksnih organskih molekul) snovi v pitni vodi, preprečuje nastanek sluzi in alg v samem reaktorju ter odstranjuje klor iz vode, ki je sicer potreben za skladnost pitne vode, našemu zdravju, okusu in vonju vode, pa je precej manj prijazen. Voda je zato čista, brez vonjav, priokusa, kvalitetna in nam vliva več moči ter svežine.

Kamorkoli se odpravljamo je zato pametno, da imamo svojo lastno stekleničko, vanjo natočimo prečiščeno vodo s kintec reactorjem ter tako poskrbimo za pitje boljše vode in manjše onesnaževanje okolja.

Kinetix reactor ne le da čisti vodo, ampak z njo tudi varčuje. Za pitje Kinetic reactor prečisti vodo, da je kakovostna za pitje brez neprijetnih priokusov in vonjav, pomaga tudi pri zmanjšanju uporabe kemikalij za čiščenje korit, umivalnikov, grelnikov vode, kajti zadostuje že uporaba naravnih čistilnih sredstev. Navkljub delovanju pa ohranja osnovno funkcijo mrežic na pipah in ob enem prihrani porabo vode ob normalnem pretoku tudi do 50 %.

Več o kinetični tehnologiji, ki ni klasična filtracija vode, ampak je nova tehnologija, ki brez kakršnihkoli dodatkov in dezinfekcije čisti vodo s pomočjo fizikalnih načinov.  Izumili so podtlačno aeracijo vode na popolnoma naraven način in to na vaši domači pipi. Več o ozaveščanju in njihovih akcijah najdete na njihovem Facebooku in Instagram Kinetic reactor Slovenija.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.