Bio čistilna naprava – idealna rešitev za vsakogar

Ne glede na to, ali gre za vikend hišico, družinsko hišo ali večji objekt, je čistilna naprava odlična ekološka rešitev za čiščenje odpadnih voda.

Pri objektih z nizko porabo vode, je mogoče namestiti zbiralnico greznice, dvo- oziroma triprekatne greznice. Vseeno pa so čistilne naprave, ki učinkovito čistijo odpadne vode, korak naprej in odličen nadomestek starih greznic.

Številne prednosti čistilnih naprav

Bio čistilne naprave, ki se uporabljajo za čiščenje odpadnih voda iz gospodinjstev in drugih objektov, katerih izpusti so podobni gospodinjskim odpadnim vodam, so najboljša rešitev za stavbe, ki stojijo na območjih, kjer priklop na komunalno napeljavo ni mogoč. Njihovo delovanje je povsem nemoteče, saj jih odlikuje tiho delovanje. Stroškov z vzdrževanjem praktično ni. Na voljo so v različnih velikostih, kar omogoča, da vgradite točno takšno, kakršno potrebujete.

Veliko prednost predstavljajo med drugim nizki stroški vgradnje čistilne naprave. Ker jo vgradimo pod zemljo, čistilna naprava tudi ne kazi videza okolice. Prednosti čistilnih naprav se med drugim pokažejo tudi skozi daljše obdobje. Pozabite namreč lahko na drago priključnino na kanalizacijsko omrežje in tudi na čiščenje odplak.

Kako čistilna naprava deluje?

Čistilno napravo si je najbolje predstavljati kot nekakšno leglo malih bitij, mikroorganizmov, ki za obstoj in delovanje potrebujejo tri osnovne stvari: hrano, vodo in zrak. Čistilna naprava mikroorganizmom, ki se v njej nahajajo in omogočajo učinkovito čiščenje vode, zagotavlja vse troje. Ves postopek čiščenja odpadnih voda tako poteka v 6 korakih.

Odpadne vode se zbirajo v predčistilnem bazenu. V prvem prekatu poteka grobo čiščenje in odstranijo se goste snovi, snovi, ki niso topne v vodi in sekundarna gošča. Po mehanskem predčiščenju odteče voda v bio komoro.

Bazen za biološko čiščenje je v bistvu bioreaktor s plastičnimi nosilci mikroorganizmov, s pomočjo katerih poteka čiščenje vode. Nečistoče se na njih naberejo kot hrana za mikroorganizme in se tako pretvorijo v ekološko neoporečne snovi.

Sledi postopek prezračevanja. Difuzor v bioreaktor dovaja kisih. Ta začne vrtinčiti biomaso in oskrbuje mikroorganizme s kisikom. Voda, ki se prečisti, steče preko prelivne zapore v naknadni usedalnik. Tu se usedline potopijo na dno. Črpalka na stisnjen zrak posesa usedline na dnu bazena in jih posreduje nazaj v predčistilni bazen, kjer znova vstopijo v postopek čiščenja. Skozi odvajalno cev na koncu le še očiščena voda odteče v naravo.

Izberite pravo zase – iz kakovostne ponudbe betonskih čistilnih naprav

Biološke čistilne naprave Rokotims z betonskim rezervoarjem so enostavno zasnovane in ustrezno testirane. Upravlja se jih preko zunanje postaje. Najboljše je, da lahko izberete napravo, ki ustreza vaši dejanski rabi. Na voljo so modeli za 2 osebi, 4, 6 … in vse do 50 oseb.

Ne oklevajte, pri TIMS LOVŠE d.o.o vam bodo z veseljem pomagali poiskati rešitev za vas. Pokličite na tel. št. 080 5008 ali jih kontaktirajte preko elektronske pošte na info@tims.si

Urednica portala MojPrihranek.si

Prejšnji članekSlovenci izumili čistilec vode na pipi
Naslednji članekPrihodnost gradbeništva je v e4 hišah

Urednica portala MojPrihranek.si

1 komentar

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.