Do čiste pitne vode s filtrom Big Blue Duplex Pro

Pravica do pitne vode je temeljna, žal pa navkljub dobrim pogojem in naravnim danostim, ki jih imamo v Sloveniji, ni samoumevno, da bomo imeli v svojem domu kvalitetno pitno vodo. Poleg težav, ki jih imamo na sami vodovodni infrastrukturi – ta je namreč marsikje zastarela in dotrajana, ogroža našo pitno vodo tudi sodoben način življenja. Razvoj industrije, povečanje gostote naseljenosti prebivalstva, motorizacija in onesnaževanje podtalnice povzročajo vedno večje onesnaženje vode.

Zdrava pitna voda, tako ni več samoumevna dobrina, temveč postaja pomemben faktor za vsakega posameznika. Ker javna podjetja ne morejo vedno zagoavljati neoporečno in kakovostno vodo vsem porabnikom, je za mnoga gospodinjstva nujno, da si filter za vodo zagotovijo sama. Porabniki sami zahtevamo neoporečne, zdravju neškodljive izdelke in zdrava, čista, pitna voda je osnova. Onesnaženje pitne vode je lahko mikrobiološko (bakterije, virusi, paraziti.) ali organoleptično (neprijeten vonj, barva, okus) ali kemično (raztopljene snovi, ki niso voda). Vsak problem se rešuje na svojevrsten način, zato bi načeloma potrebovali več vrst filtrov, da bi dosegli zadovoljiv učinek.

Z dvojni vodnim filtrom za hišo Big Blue Duplex Pro pa imamo idealno rešitev za filtriranje in čiščenje vode v celotni hiši. V dvojnem vodnem filtru sta tako zaporedno nameščena filtrirna vložka, ki iz vode odstranita rjo, pesek, mivko, mulj, blato in 99,98 % delcev velikosti 5 mikronov, klor, slab vonj in okus, organske kontaminante, hormone, kloroform, trihalometane, PCB, pesticide, azbest in težke kovine (svinec, živo srebro, kadmij, arzen itd.).

Z vgradnjo dvojnega vodnega filtra Big Blue Duplex Pro pa ščitimo tudi vodovodno inštalacijo, pipe, tuše, WC kotličke, pomivalne in pralne stroje ter druge naprave pred poškodbami, ki jih povzročajo mehanski delci. V drugem ohišju filtra je nameščen filtrirni vložek z aktivnim ogljem, ki je NSF certificiran. Ta iz vode odstrani naštete kemikalije, vonj, težke kovine in škodljive primesi. S tem bomo naredili največ za lasten vir pitne vode, saj vgradnja dvojnega vodnega filtra Big Blue Duplex Pro garantira kvalitetno pitno vodo, tudi v primerih poslabšanja vode v omrežju ali po večjem deževju. Vgradnja je enostavna, saj se montira na glavni vod vode – običajno takoj za števcem vode v vodovodnem jašku.

Prednosti filtra so:

    • velika filtra za dolgotrajno in temeljito filtriranje vode,
    • trostopenjska filtracija iz vode odstrani 99,98 % delcev velikosti 5 mikronov,
    • najkakovostnejše kokosovo aktivno oglje GAC absorbira na tisoče različnih kemikalij,
    • patentiran filtrirni medij KDF® 55 odstranjuje težke kovine, deluje antibakterijsko.

Sestava kompleta, ki vsebuje vse dele za hitro in enostavno priključitev, sestavljajo ohišje dvojnega vodnega filtra, mehanski filtrirni vložek PP (Melt Blown) 30/10/5 mcr, BB 9 ¾”, filtrirni vložek aktivno oglje GAC + KDF® 55, BB 9 ¾”, nosilec dvojnega vodnega filtra z vijaki in ključ filtra za menjavo vložkov.

Za dodatne informacije in svetovanje kontaktirajte ponudnika na e-naslov info@vodni-filter.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.