Se zavedate pomembnosti prezračevanja?

Za kakovostno in zdravo bivanje v stavbah je nujno, da vse prostore redno in učinkovito prezračujemo. Prenove starogradenj in gradnje novih sodobnih objektov so iz materialov, ki dobro tesnijo in tako omogočajo varčevanje z energijo, po drugi strani pa zahtevajo dobro prezračevanje.

Naravno prezračevanje z odpiranjem oken je zamudno in predvsem energijsko zelo potratno. Z nezadostnim prezračevanjem se v prostorih pojavlja onesnažen zrak – nezadostna količina kisika, preveč ogljikovega dioksida, povečuje se delež prašnih delcev, bakterij, gliv (plesni). Posledice slabega prezračevanja negativno vplivajo na zdravje (glavobol, srbeče oči, kašelj, alergije) in počutje. Prav tako se zaradi materialov, ki dobro tesnijo, pojavljajo težave z odvečnim kondenzom, ki se večinoma nabira na notranji strani okenskih stekel, na zidovih pa se pojavijo temni, vlažni madeži in kasneje plesen. Vse te težave lahko preprečimo s kakovostnimi lokalnimi ali centralnimi prezračevalnimi sistemi Blauberg.

Kaj so lokalne prezračevalne naprave z rekuperatorjem Blauberg?

To so naprave za prezračevanje, ki z minimalno izgubo energije iz prostora izčrpajo slab zrak in ga nadomestijo s svežim. Ta proces traja 70 sekund v tlačno smer in 70 sekund v sesalno smer. Takšno prezračevanje je energijsko zelo učinkovito, poteka enakomerno in nenehno zagotavlja svež zrak. Nameščanje je zelo enostavno, saj ne potrebujemo cevnega razvoda, temveč le okroglo ali kvadratno odprtino ter električni priključek. Lokalne prezračevalne naprave se nahajajo na seznamu Eko sklada, ki kupcem povrne 25 % ali 50% (v primeru Odloka o načrtu za kakovost zraka) vrednosti celotne investicije.

Centralne prezračevalne naprave Blauberg

V ponudbi podjetja Blauberg se nahajajo tudi centralne prezračevalne naprave. Razlika v primerjavi z lokalnimi prezračevalnimi napravami je, da imamo le eno centralno napravo večje kapacitete, ki s pomočjo kanalske mreže distribuira zrak po prostorih.

 

Več o opremi Blauberg si preberite na www.blauberg.si ali povprašajte strokovnjake v podjetju E2E d.o.o. na telefonski številki 02 620 98 05 ali elektronski pošti info@e2e.si.

info@e2e.si | 02 620 98 05 | Spletna stran

E2E d.o.o. vaš strokovni partner za klimatske naprave, toplotne črpalke za ogrevanje in prezračevanje. E2E je uvoznik in distributer za DAIKIN, ROTEX, BLAUBERG in SPIROTECH.

Prejšnji članekIzdelajte poceni čistilo za vse površine
Naslednji članekDo čiste pitne vode s filtrom Big Blue Duplex Pro
info@e2e.si | 02 620 98 05 | Spletna stran

E2E d.o.o. vaš strokovni partner za klimatske naprave, toplotne črpalke za ogrevanje in prezračevanje. E2E je uvoznik in distributer za DAIKIN, ROTEX, BLAUBERG in SPIROTECH.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.