Za suhe stene brez plesni

Relativna vlažnost zraka v zavetju doma pomembno vpliva na kakovost bivanja. Presuh zrak povzroča težave pri dihanju, izzove kašelj, pekočino v očeh, nosu in škodi koži. Prevlažen zrak po drugi strani ustvarja dobre pogoje za razvoj gliv in plesni, ki so prav tako škodljive zdravju. Optimalne bivalne pogoje je mogoče v vsakem letnem času vzdrževati z vgradnjo ustreznega prezračevalnega sistema.
Prezračevalni sistem Lunos temelji na pretoku zraka v celotnem bivalnem območju. Ventilatorji izrabljen zrak odvajajo iz kopalnice, kuhinje, stranišča, pralnice in drugih prostorov glede na potrebe in stopnjo vlažnosti zraka v posameznem prostoru. Zrak odvajajo skozi posebne prezračevalne jaške. V stanovanju pri tem nastane majhen podtlak, ki povzroči, da skozi vhodne enote za dovod zraka priteka svež filtriran zrak v bivalne prostore.

Preprosta vgradnja

Prezračevalni sistem LUNOS je primeren za vgradnjo tako v novo- kot starogradnje. Vgradi se ga preprosto brez večjega poseganja v objekt. Vgradnja je cenovno ugodna, stroški vzdrževanja pa so praktično zanemarljivi. Ob relativno nizkih investicijskih in obratovalnih stroških boste občutno prihranili tudi pri ogrevanju, saj so toplotne izgube minimalne.

Popolnoma nemoteč

Zračenje običajno povežemo z ustvarjanjem prepiha, a pri uporabi prezračevalnega sistema Lunos lahko na to pozabite. Sistem deluje popolnoma tiho, za delovanje ne potrebuje nikakršnih škodljivih snovi in ne ustvarja prepiha. Ima vgrajene posebne dušilce zvoka, ki zagotavljajo, da se tudi ob najbolj prometni cesti v stanovanje ne bo slišal hrup s cest.

Suhe stene

Pri vlažnih stenah, na katerih se razvija pesen, je treba odpraviti vzrok in ne le odstraniti posledic. Ob uporabi sistema Lunos bo zrak primerno suh, posledično pa bodo suhe tudi stene. Plesen ne bo imela pogojev, da bi se razvijala in širila, vaše bivanje pa bo veliko bolj kakovostno.
Posebna akcija!
Pri Lunos so pripravili posebno pomladansko akcijo s kar 40 % popusta. Ob 20 % Eko skladove subvencije, vam podarijo še dodatnih 20 % Lunosove subvencije!
Pošljite jim svoje vprašanje prek kontaktnega obrazca ali jim pišite na info@lunos.si.
info@lunos.si | 01 620 43 00 | Spletna stran

Specialisti za prezračevanje. LUNOS je mnogo več kot le običajno prezračevanje.

info@lunos.si | Spletna stran

Urednica portala MojPrihranek.si

Prejšnji članekDvig cen nafte zaradi Trumpove okužbe s koronavirusom
Naslednji članekJavni razpis za izbiro izvajalca usposabljanja in preizkusa znanja za neodvisne strokovnjake za izdelavo energetskih izkaznic za obdobje petih let
logo Lunos
info@lunos.si | 01 620 43 00 | Spletna stran

Specialisti za prezračevanje. LUNOS je mnogo več kot le običajno prezračevanje.

Nadja Jurca
info@lunos.si | Spletna stran

Urednica portala MojPrihranek.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.