Prednosti rekuperatorja za čist zrak

Čist zrak v domovanju s pomočjo rekuperatorja
Čist zrak v domovanju s pomočjo rekuperatorja

Rekuperacija je postala pomemben del našega vsakdana. Z odličnim sistemom nam prinaša zdrav in čist zrak, da lahko v svojem domovanju zaživimo tako, kot se spodobi. Rekuperatorji, sistemi za lokalno prezračevanje, skrbijo za naše zdravje in zdravje našega doma. Da pa je izbira takega sistema še lažja, smo pripravili seznam prednosti rekuperatorja.

Kaj je rekuperator?

V tem primeru je sam proces rekuperacije izmenjava zraka v prostoru. Izmenjevalnik toplote oziroma rekuperator pa je tisti, ki jo omogoča. Rekuperator shranjeno energijo izpihanega toplega zraka preda hladnemu vpihanem zraku. V vročih mesecih je proces obraten, vedno pa je na voljo svež, čist in zdrav zrak. Rekuperator bo smer črpanja zraka menjal na nekaj več kot minuto. Prvi cikel bo predstavljal pot zraka v okolico, drugi cikel pa v notranjost.

Konstantno prezračevanje zraka

Rekuperator bo s svojim delovanjem počel prav to, za kar je ustvarjen. Celotno delovanje bo prezračeval hišo in dovajal svež zrak. S tem vam bo prihranil kar nekaj drugih skrbi. Preprečeval bo nastanek vlage in plesni, obenem pa vam prihranil precej energije, ki bi jo drugače lahko izgubljali z »luftanjem« prostorov.

Kako deluje rekuperator?
Kako deluje rekuperator?

Čiščenje zraka in izboljšanje življenja

S pomočjo filtra, ki je del njegovega sistema, bo rekuperator ponujal le čist zrak. Nič več škodljivih delcev, zunanjih emisij ali insektov, ki se pojavijo z odprtimi okni. Ponujal vam bo visoko raven bivanja in dihanja. Tudi vaše pohištvo in oprema bosta ostala nedotaknjena in pristna.

Skrbi za vašo varnost

»Kako pa?« bi se vprašali in odgovorili vam bomo. Osem ur v službi ali večdnevna odsotnost. To bi po navadi pomenilo, da bodo okna in vrata toliko časa tudi zaprta. Zatohel, slab in zdravju škodljiv zrak pa bi nas čakal ob prihodu domov. Popolno okolje za razvoj plesni, vlage in drugih škodljivih snovi. Če pa bi se odločili za odprta okna ali vrata, bi s tem vabili vlomilce in druge nepridiprave. Z rekuperatorjem se to ne bo zgodilo. Ob njegovem delovanju vas bo vedno čakal svež zrak in vaše domovanje bo varno.

Prihod čistega zraka v domovanje
Prihod čistega zraka v domovanje je pomembno za naše zdravje in življenje

Lokalni prezračevalni sistemi

Če ste prepričani, da si želite izboljšati življenje, potem je rekuperator pravi korak v pravo smer. Vsestranskost uporabe na mnogo položajih se vam bo obrestovala že v nekaj dneh dihanja čistega zraka. Strokovnjaki pri podjetju Tersus vam bodo zagotovili le najboljšo izbiro rekuperatorjev. Z njimi do boljšega življenja.

tersus@siol.net | 080 11 05 | Spletna stran

Električno ogrevanje, klimatske naprave, toplotne črpalke in prezračevalni sistemi.

Prejšnji članekOkusite domačnost v gostilni Kozel 
Naslednji članekDacia Jogger bo najbolj cenovno ugoden enoprostorec
logo Tersus
tersus@siol.net|080 11 05| Spletna stran

Električno ogrevanje, klimatske naprave, toplotne črpalke in prezračevalni sistemi.

Žiga Kastelic

SEO urednik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.