Dacia Jogger bo najbolj cenovno ugoden enoprostorec

Dacia Jogger bo vsestranski družinski avtomobil
Dacia Jogger bo hibridni vsestranski družinski avtomobil

Dacia je tudi uradno predstavila svoj četrti steber nove generacije vozil. Dacia Jogger je sedemsedežni vsestranski družinski avtomobil, ki bo na voljo v naslednjih nekaj mesecih. Prenova romunskega podjetja se kaže v vsej svoji luči, tudi Jogger pa je čudovit predstavnik te prenove. Kaj vse skriva v sebi in kaj bo ponujal na slovenskem tržišču pa v nadaljevanju.

Dacia Jogger kot četrti steber podjetja

“Vsestranski družinski avtomobil Dacia Jogger povzema najboljše iz vsake kategorije: dolžino kombi avtomobila, prostornost velikoprostornika in videz športnega terenca. Presega vse razrede. Jogger je pristen družinski avtomobil znamke Dacia, ki ponuja najboljše razmerje med ceno in prostornostjo ter vsestranskostjo tega avtomobila,” so zapisali na svoji spletni strani le nekaj ur po uradni predstavitvi. Svojo premiero je Jogger doživel na avto-moto šovu v Munchnu, kjer smo ga prvič videli v celoti.

Dacia Jogger je četrti steber nove generacije
Dacia Jogger je četrti steber nove generacije

Po upokojitvi Lodgyjam, Sandera MCV in deloma tudi Dokkerja, je Dacia ostala brez večjega družinskega avtomobila. Zdaj je tu Jogger, ki je to nalogo vzel zelo resno. Z dolžino 455 centimetrov in 178 centimetrov širine je najdaljši predstavnik romunske znamke. Medosna razdalja bo za evropsko različico znašala 289 centimetrov. Če navedemo še nekaj številk pa bo ponujal približno 1800 litrov prostornine, kar bo odvisno od kombinacij sedežev. 41-centimetrska lita platišča, 20-centimeterski zaslon za upravljanje, do 110 KM oziroma 81 kW in približno tisoč kilometrov dosega.

Prav pri dosegu in zmogljivosti motorja je veliko odvisno od različice, ki si bi jo izbrali. Na začetku bo na voljo kombinacija dveh pogonskih sklopov, ki ga bo poganjal 1-litrski TCe motor. Poleg tega pa bo na voljo tudi možnost pogona na avtoplin oziroma LPG. Rezervoar za avtoplin bo lahko vseboval 40 litrov, tisti za bencin pa 50 litrov.

Dacia Jogger z neomejeno notranjostjo
Dacia Jogger z neomejeno notranjostjo

Tri različice, prva že na začetku leta 2022

Obljubili so, da naj bi leto po tem luč sveta ugledala tudi tretja različica. To naj bi poganjal hibridni sklop z 1,6 litrskim bencinskim motorjem in dvema električnima. V električnem pogonu bo lahko preživel do osemdeset odstotkov svojega voznega časa, s tem pa prihranil 40 odstotkov več bencina kot bencinski sorodnik.

Prve Dacie Joggerji bodo na voljo spomladi leta 2022, naročila pa se bodo odprla s koncem letošnjega leta. Natančne cene za Evropo in Slovenijo še ne vemo, pojavljajo pa se ugibanja, da naj bi cena le nekoliko poskočila. Še vedno pa bo šlo za najbolj cenovno ugoden enoprostorec na tržišču.

Prejšnji članekPrednosti rekuperatorja za čist zrak
Naslednji članekSkrb za lepe dovoze, parkirna mesta in makadamske poti še nikoli ni bila tako odvečna
Žiga Kastelic

SEO urednik

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.