Kako do čistega zraka?

Ženska z razprtimi rokami stoji na polju, v ozadju so vidna drevesa

Prezračevanje je ključ do čistega in kvalitetnega zraka v vsakem prostoru. Starejše gospe dobro vedo, zakaj vsako jutro za 10 minut odprejo okna in v prostore spustijo svež zrak. Dobro prezračevanje je za vsako stavbo nujnega pomena, saj preprečuje nastanek vlage in plesni. Sodobne stavbe pogosto ne dihajo, kar pomeni, da moramo za prezračevanje poskrbeti sami.

To lahko storimo na dva načina, in sicer s centralnim prezračevanjem, ki poskrbi za celotno stavbo, ali z lokalnim, kjer se osredotočimo na posamezne prostore. V vsakem primeru moramo izbrati kvalitetno prezračevanje, kot ga ponuja podjetje Tersus d. o. o. Imajo več kot 15-letno tradicijo, ponujajo pa sisteme za lokalno prezračevanje Hansen najvišje kakovosti in še mnogo več.

Grafika prezračevanja

Zakaj izbrati lokalno prezračevanje

Pri tej izbiri je poseg v stavbo manjši, vgradnja pa enostavna. Montaža vključuje cevni preboj v zunanji zid, zmogljivost lokalnega prezračevalnega sistema pa je odvisna od naših potreb. Ne glede na to, kateri Hansen rekuperator izberemo, imamo zagotovljen zelo visok izkoristek delovanja. Zanje zato lahko dobimo tudi subvencijo Eko sklada.

Energijsko visoko učinkovita izbira

Prezračevanje z rekuperacijo zagotavlja visoke energijske prihranke. Kljub zaprtim oknom imamo v prostorih namreč svež zrak, pri čemer se ne nabira odvečna vlaga. Poleti dovaja hladen zrak, pozimi pa topel. Hansenovi rekuperatorji delujejo izredno tiho in so priporočljivi za alergike ter astmatike. Imajo tudi dolgo življenjsko dobo, kar pomeni, da vam bodo služili dolga leta.

Grafični prikaz prezračevanja stanovanja

Vložek v zdravje

Čist zrak je osnova dobrega zdravja in počutja. Če veliko časa preživimo v zaprtem prostoru s slabim prezračevanjem, to lahko negativno vpliva na nas. V slabem ali zatohlem zraku se hitreje utrudimo, večjo nevarnost pa predstavljajo tudi alergije. V podjetju Tersus d. o. o. bodo poskrbeli za kvalitetno prezračevanje vašega doma, ki bo doprineslo k vašemu izboljšanemu zdravju in počutju.

tersus@siol.net | 080 11 05 | Spletna stran

Električno ogrevanje, klimatske naprave, toplotne črpalke in prezračevalni sistemi.

Prejšnji članekKako toplotni ovoj vpliva na optimizacijo stroškov vzdrževanja bivalnih prostorov?
Naslednji članekPrvaki v hitrem zidanju hiše
logo Tersus
tersus@siol.net|080 11 05| Spletna stran

Električno ogrevanje, klimatske naprave, toplotne črpalke in prezračevalni sistemi.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.