Kako toplotni ovoj vpliva na optimizacijo stroškov vzdrževanja bivalnih prostorov?

stanovanjski blok Ljubljana

SPLETNI SEMINAR
22. april 2021 od 9. do 12. ure
“Vpliv toplotnega ovoja stavbe na optimizacijo stroškov vzdrževanja bivalnih prostorov”

Na objektih, kjer deli ovoja niso ustrezno tehnično izvedeni, se lahko pojavljajo težave s toplotnimi mostovi na balkonih, oknih in drugih vgrajenih detajlih, prav tako je pomembno sidranje fasadnih plošč, ki mora tehnično zadoščati zahtevam glede na vetrne obremenitve objekta.

Slovensko združenje za trajnostno gradnjo GBC Slovenija bo 22. aprila organiziralo četrti letošnji spletni seminar, v katerem bodo osrednja tema elementi fasadnega ovoja v povezavi z vzdrževanjem bivalnih prostorov.

Na seminarju bo govora tudi o ravnih strehah, preprečevanju vdora hrupa v bivalne prostore, pomenu zaključnih slojev ter gradbeni fiziki in pravilni vgradnji oken in polic, vrat ter senčil, kar pomembno vpliva na zaščito objekta pred zunanjimi vplivi. Izobraževanje za arhitekte, projektante, upravnike večstanovanjskih stavb in javnih objektov, investitorje in drugo zainteresirano javnost bo preko spleta potekalo od 9. do 12. ure, izvajali pa ga bodo strokovnjaki iz Fakultete za strojništvo UL, AFZ, predstavniki družb JUB, Termoglas, F. Leskovec, M Sora norica in ILD. Program srečanja je objavljen na spletni strani www.gbc-slovenia.si, prijava na dogodek pa je mogoča TUKAJ.

GBC Slovenija

Urednica portala MojPrihranek.si

Prejšnji članekInternet ne dela, kaj zdaj?
Naslednji članekKako do čistega zraka?
Nadja Jurca

Urednica portala MojPrihranek.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.