Prvaki v hitrem zidanju hiše

Ytong Xella

Sistem gradnje, ki so ga razvili strokovnjaki iz podjetja Xella, ne le skrajša čas gradnje vašega objekta za 2-krat, temveč vam zagotavlja tudi dvojne prihranke – prihrani vam denar, ki bi ga brez potrebe namenili za plačilo ogromnega števila delovnih ur, ki jih opravijo izvajalci in delavci na gradbiščih.

Čas, ki je potreben za postavitev objekta, je eden najbolj pomembnih dejavnikov za vse graditelje, ne glede na to, ali gradijo hišo, poslovni prostor ali stanovanjski blok. Gradnja je običajno dolgotrajna, neredko se prekoračujejo roki, kar neposredno vpliva na povečevanje stroškov. Ni čudno, da ravno čas povzroča največ frustracij med gradnjo in čakanjem na vselitev v novo stavbo.

Zaradi tega spoznanja se je podjetje Xella poleg razvoja visoko kakovostnih gradbenih materialov nenehno ukvarjalo tudi z razvojem sistemov gradnje, ki učinkovito odpravljajo vse težave v zvezi s trajanjem gradnje. Rešitev predstavlja Ytong sistem gradnje, ki je postal neprekosljivi prvak v hitri gradnji na ozemlju Slovenije.

ytong xella

Ytong sistem gradnje je sestavljen iz različnih elementov (zidni bloki, zidne plošče, preklade).

2-krat hitrejša gradnja z izdelki Ytong

Dobitna kombinacija tega sistema gradnje se skriva v uporabi blokov YTONG, saj so lažji in večjih dimenzij, kar zagotavlja neprimerno hitrejšo in ekonomično gradnjo. Dokazano je, da se z Ytong zidaki in ostalimi elementi gradi kar 2,5-krat hitreje kot s tradicionalnimi zidaki. Najboljši dokaz za to je terenski videoposnetek, ki odlično ponazarja postopek gradnje z bloki Ytong v primerjavi z običajnimi zidaki. Rezultat je navdušujoč – kar se z YTONG-om zgradi v 25 minutah, se z drugimi zidaki gradi več kot 62 minut. Poglejte si video posnetek.

ytong xella
Pri nakupu tipske hiše vas ob dostavi materiala na gradbišče obišče tudi Ytong inštruktor gradnje in skupaj z vami zastavi prvo vrsto.

Spoznajte torej Xellin edinstveni sistem gradnje, s katerim lahko gradite hišo v celoti, od prve vrste do strehe. Ker je gradnja relativno suha, torej se pri zidanju porabi minimalno količino vode, je postavljen objekt tudi prej suh, kar omogoča hitrejše napredovanje gradnje.

Veliki prihranki pri delovnih urah in materialu

Neprimerno hitrejša gradnja, ki jo omogoča Ytong sistem, prihrani ne le čas, ampak avtomatično prinese tudi velike neposredne prihranke pri izvajanju del, saj je število delovnih ur, ki se jih plača izvajalcem in delavcem, bistveno manjše. To je odraz dejstva, da izdelki YTONG zagotavljajo mnogo hitrejšo zidavo – potrebujete zgolj 8 blokov za kvadratni meter (m²) zidu, 20 kg malte za kubični meter (m³) blokov, debelina nanosa malte pa znaša le 2 do 3 mm. To hkrati pomeni, da se med gradnjo porabi manjša količina malte, kar prinaša dodaten prihranek.

gradnja ytong

Podrobna navodila za gradnjo

Za še lažjo izvedbo postopka gradnje so strokovnjaki iz podjetja Xella za vse, ki se odločijo za Ytong sistem, oblikovali podrobna navodila za gradnjo, od prvih korakov do zaključnih del na objektu. V YTONG NAVODILIH ZA ZIDANJE lahko najdete vse, kar morate vedeti, od niveliranja in postavljanja prve vrste prek oblikovanja elementov Ytong do zidanja in obdelave zunanjih in notranjih sten.

Xella porobeton SI, d.o.o.
Več informacij: www.ytong.si / info.si@xella.com
brezplačni telefon: 080 18 22

info.si@xella.com | 080 18 22 | Spletna stran

Podjetje Xella porobeton SI proizvaja in prodaja gradbeni material blagovne znamke Ytong, prodaja silikatne zidake Silka in toplotnoizolacijske plošče Multipor, ki so proizvedene v Nemčiji.

Urednica portala MojPrihranek.si

Prejšnji članekKako do čistega zraka?
Naslednji članekŠuštarji na vrtu
logo ytong
info.si@xella.com|080 18 22| Spletna stran

Podjetje Xella porobeton SI proizvaja in prodaja gradbeni material blagovne znamke Ytong, prodaja silikatne zidake Silka in toplotnoizolacijske plošče Multipor, ki so proizvedene v Nemčiji.

Nadja Jurca

Urednica portala MojPrihranek.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.