Alergiki: ko zračenje postane nočna mora, je to edina rešitev

Pomlad je čudovita, prav tako poletje. Za mnoge, ki trpijo za alergijami na cvetni prah, pa je prav to obdobje lahko prava nočna mora. Sprehodi na svežem zraku so zaznamovani s kihanjem, solznimi očmi in drugimi tegobami, zadrževanje znotraj doma pa s slabim zrakom, saj vsako zračenje predstavlja še dodatne težave. Kaj storiti?

LunosSprehode je dobro omejiti na dneve tik po dežju ali ko ni vetra. Med gibanjem v naravi se je dobro zaščititi s sončnimi očali in, če je le mogoče, usta prekrijemo z rutico. Doma ni priporočljivo zračiti z odpiranjem oken. V primeru alergij na cvetni prah je najboljša rešitev namestitev prezračevalnega sistema.

Prezračevalni sistemi nemške blagovne znamke Lunos so inovativni prezračevalni sistemi s filtri za cvetni prah. Omogočajo, da je zrak doma vselej svež in primeren tudi za najbolj občutljive. Filtri uspešno zadržijo do kar 90 odstotkov prašnih mikrodelcev, kot so ne le cvetni prah, temveč tudi fini zunanji prah, smog in cigaretni dim. Filter za cvetni prah je testiral inštitut SLG Prufund Zertifizierungs GmbH. Sistem omogoča stalen dotok svežega zraka in hkrati preprečuje vdor alergenov in mikroorganizmov v notranjost doma.

odprto oknoDecentralni prezračevalni sistem poskrbi, da v svoj dom pripeljemo zunanji svež zrak, ob tem pa imamo lahko vsa okna in vrata nepredušno zaprta. Z dobljeno svežino boste istočasno dosegli nižjo vlažnost ter tako preprečili nastajanje zidne plesni, kondenza in neprijetnega vonja.

Izrabljen zrak se iz prostorov odvaja s pomočjo več posameznih ventilatorjev prek odzračevalnih jaškov ali direktno skozi zunanji zid. Skozi stenske vhodne enote v sobah vstopa svež zrak preko filtrov. Vratne ali druge prezračevalne reže pa skrbijo za pretok zraka med prostori. Decentralni sistemi z rekuperacijo delujejo po znanem principu regenerativne izmenjave toplote. Učinkovitost se kaže v tem, da se pri prezračevanju izgubi le do deset odstotkov energije za ogrevanje. Tiho delovanje je še dodaten plus, saj sistem nikakor ni moteč za življenje.

Klasični sistem prezračevanja LunosNapredni filtri vrhunske kakovosti

Filtrov ni treba menjati, ampak jih preprosto speremo pod tekočo vodo, zato so stroški za vzdrževanje prezračevalnega sistema zelo majhni oziroma je to skorajda zastonj.

Dolgoročno vgradnja prezračevalnega sistema pomeni tudi do 30 odstotkov prihranka energije v primerjavi s klasičnim zračenjem skozi okna.

Preprosta vgradnja

Vgradnja prezračevalnega sistema Lunos ne pomeni velikega posega v vaš dom. Skozi zunanji zid ali jašek se namestili le manjšo ventilatorsko enoto. Vse prezračevalne enote Lunos imajo protihrupno in protialergijsko zaščito in veljajo za ene najbolj tihih ventilatorjev na svetu.

Akcija: 40 % ceneje

Pri Lunosu so pripravili posebno akcijo, v okviru katere lahko privarčujete kar 40 %. 20 odstotkov popusta znaša subvencija EKO sklada, dodatnih 20 odstotkov popusta pa ponuja Lunos.

Pošljite jim svoje vprašanje prek kontaktnega obrazca ali jim pišite na info@lunos.si.

info@lunos.si | 01 620 43 00 | Spletna stran

Specialisti za prezračevanje. LUNOS je mnogo več kot le običajno prezračevanje.

info@lunos.si | Spletna stran

Urednica portala MojPrihranek.si

Prejšnji članekAli puščate vrata pomivalnega stroja odprta?
Naslednji članekCokel: zakaj ga potrebujemo in kako ga izdelati?
logo Lunos
info@lunos.si | 01 620 43 00 | Spletna stran

Specialisti za prezračevanje. LUNOS je mnogo več kot le običajno prezračevanje.

Nadja Jurca
info@lunos.si | Spletna stran

Urednica portala MojPrihranek.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.